«Αντίο» σε έναν καλό άνθρωπο

Κάποιες απώλειες ανθρώπων απλώς δεν γίνεται να τις προσπεράσεις έτσι. Όταν ένας φάρος σβήσει, το τοπίο γίνεται εντελώς σκοτεινό. Χάνεις τον προσανατολισμό σου, το δικό σου σημείο αναφοράς. Ένας τέτοιος φάρος-κόσμημα ήταν και ο αείμνηστος Χολαργιώτης, Δημήτριος Παππάς. Ένα υπόδειγμα εκπαιδευτικού (τέως επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης), ένας χαμογελαστός γείτονας, μα πάνω απ’ όλα ένας καλός άνθρωπος.

Σε ηλικία 91 ετών, ο αείμνηστος Δημήτριος Παππάς έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, αφήνοντας τη δική του παρακαταθήκη στα παιδιά του, τα εγγόνια του, τους μαθητές του και σε όσους ανθρώπους είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε και να τον ζήσουμε από κοντά.

Ακόμη και η ημερομηνία της «φυγής» του μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η 13η Σεπτεμβρίου αποτελεί την παραμονή της μεγάλης εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Στο φερώνυμο Ναό της πόλης μας, ο αείμνηστος Δημήτριος Παππάς διετέλεσε επί σειρά ετών επίτροπος και εξέχων μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, με το στίγμα του να είναι χαραγμένο μέχρι και σήμερα στην ενορία που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στις 5.00 το απόγευμα, στο Ναό των Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου Χολαργού.

Κύριε Δημήτρη, να έχουμε την ευχή σου.

Η μνήμη σου, αιωνία.

Μανώλης Χάλκος
μένουμε... Χολαργό!

Ετικέτες