Παρουσία Ιερωνύμου η πανήγυρη του Τιμίου Σταυρού!

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού θα λαμπρύνει με την παρουσία του στον ομώνυμο εορτάζοντα Ναό του Χολαργού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Μετά τη 13η Σεπτεμβρίου του 2008 (παραμονή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού) και τη 12η Μαρτίου του 2010 (Γ’ Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο), ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’, θα βρεθεί ξανά, για τρίτη φορά και πρώτη ύστερα από επτάμιση έτη, στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού.

Με αφορμή την ετήσια θρησκευτική πανήγυρη του Ναού (13-14/9), ο Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει, όπως και το 2008, στο Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017. Στις 20:30 θα ακολουθήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας της Υψώσεως, μέσω των οδών Αναστάσεως, Κατσιμπίρη, Ξανθίππου και Κλειούς, ενώ στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί Ιερή Αγρυπνία, η οποία θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Την κυριώνυμο ημέρα (Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017) και παρουσία αυτή τη φορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα Α’, στις 07:00 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα λάβει χώρα η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ενώ στις 18:30 ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας πανήγυρης της Ενορίας, τόσο την Τετάρτη 13, όσο και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Ετικέτες ,