ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: «Κακής ποιότητας έργα σε Χολαργό-Παπάγου»

Για κακή ποιότητα στα τεχνικά έργα που υλοποιεί και παραλαμβάνει από τις κατασκευάστριες εταιρείες ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Κουγιουμτζόπουλου (8 Προτάσεις).

Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Πολύ κακή η ποιότητα των έργων
στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού


Κόλαφο αποτελεί για τη δημοτική αρχή η έκθεση των εκπαιδευτικών για το 1ο Νηπιαγωγείο Χολαργού που φέτος εγκαινιάστηκε, αλλά είναι ακατάλληλο για να φιλοξενήσει παιδιά, αφού έχει επικίνδυνα σημεία, δεν έχει ράμπα ΑμεΑ, οι αίθουσες είναι μικρότερες από το προβλεπόμενο, δεν λειτουργούν οι υποστηρικτικοί χώροι, ενώ αμέσως μετά τα εγκαίνια, ανακαλύψανε ότι οι τουαλέτες δεν έχουν το προβλεπόμενο ύψος και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από νήπια.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ο δήμος παραλαμβάνει πολύ κακής ποιότητας έργα.

Παιδικές Χαρές που ανακαινίστηκαν πρόσφατα και δεν μπορούν να πιστοποιηθούν διότι έχουν ήδη παλιώσει, ενώ δεν ακολουθούν καμία σύγχρονη παιδαγωγική οδηγία.

Κατασκευές πεζοδρομίων που είναι ακατάλληλα για πεζούς με τους κάδους πάνω τους δίπλα στα δέντρα αποκλείοντας κάθε προσπελασιμότητα, εκτός των νόμιμων προδιαγραφών.

Μελέτες Βιώσιμης Κινητικότητας με παρεμβάσεις που διευκολύνουν το Ι.Χ. και αυξάνουν τους κυκλοφοριακούς φόρτους, τη διαμπερή κυκλοφορία και επιδεινώνουν την κατάσταση.

Επισκευές στα σχολεία όπου οι σοβάδες ξεκολλάνε ένα μήνα μετά  από τον αέρα, οι μπογιές ξεφτίζουν, τα στέγαστρα στάζουν και τα αξεσουάρ των τουαλετών ένα μήνα μετά, είναι όλα σπασμένα και ξηλώνονται ακόμη και στα δημοτικά.

Εγκατάσταση φωτισμού παλιάς ενεργοβόρας τεχνολογίας χωρίς καμία φωτομετρική μελέτη που δίνουν κακό φωτισμό και όλο βγαίνουν εκτός λειτουργίας.

Λακκούβες στους δρόμους που κλείνουν για δύο μήνες και με την πρώτη βροχή ανοίγουν και πάλι.

Επισκευές δρόμων που δημιουργούν λίμνες χωρίς καμία πρόβλεψη διοχέτευσης των νερών της βροχής.

Συνεχής αγορά κάδων χωρίς καμία μελέτη, με αποτέλεσμα να δημιουργούν επιπλέον έξοδα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια, να δημιουργούν επιπλέον απαιτήσεις προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα υπερβαίνουν κατά 1.600% την παραγωγή σκουπιδιών των δημοτών μας.

Εγκατάσταση υπόγειων κάδων με τρία ρεύματα ανακύκλωσης ενώ χρησιμοποιείται μόνο το ένα, με αποτέλεσμα ακριβώς δίπλα να υπάρχουν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης.

Επισκευές γηπέδων που ξεφτίζουν μετά από έξι μήνες ή ξεκολλάνε τα ταρτάν και γεμίζουν υγρασία εντελώς εκτός προδιαγραφών που παρουσιάζουν ακόμη και καμπύλες στο δάπεδο εκθέτοντας σε τραυματισμούς τους αθλούμενους.

Εγκατάσταση φωτεινών πινακίδων, άκρως επικίνδυνων για τους οδηγούς και εντελώς άχρηστες αφού δεν διαβάζονται στον λιγοστό χρόνο διέλευσης.

Αγορά προγραμμάτων μηχανοργάνωσης με συστήματα που έχουν ήδη καταργηθεί.

Εγκατάσταση εφαρμογών πληροφορικής παροχημένων δυνατοτήτων και λειτουργικότητας.

Κακής αισθητικής και λειτουργικότητας παρεμβάσεις σε δημόσια κτήρια π.χ. άσπρο βάψιμο στο αμφιθέατρο όπου οι απαιτήσεις του θεατρικού φωτισμού απαιτούν σκούρα χρώματα.

Επιχείρηση μεταφύτευσης δέντρων που ξεράθηκαν όλα.

Ανάθεση μελετών ύψους 70.000 που ποτέ δεν παραλήφθησαν διότι δεν είχαν καμία ουσία και αντικείμενο.

Προκηρύξεις διαγωνισμών χωρίς καμία έρευνα αγοράς που συντάσσονται από τους ίδιους τους προμηθευτές, φορτώνοντας το δήμο μας με ότι stock παλιάς τεχνολογίας υπάρχει στις αποθήκες τους.

Και επιπλέον όλης αυτής της κατάστασης, ο Δήμος μας παρουσιάζει πλήρη αδυναμία να παρακολουθήσει και να ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα που προορίζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα να έχει απώλειες που υπερβαίνουν τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ καταθέτει τις έτοιμες μελέτες δευτερεύουσας σημασίας χωρίς κανένα νόημα χρηματοδότησης.

Η παράταξη 8 Προτάσεις παρακολουθώντας σειρά σεμιναρίων και επιστημονικών συνεδρίων και εντοπίζοντας την τεράστια απόσταση που υπάρχει μεταξύ των σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων, από τις προδιαγραφές των προκηρύξεων στο Δήμο Παπάγου Χολαργού,  έχει επισημάνει από την πρώτη μέρα εγκατάστασης της δημοτικής αρχής την ανάγκη αξιολόγησης των υπηρεσιών και κατάρτισης των εργαζομένων.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να ανταποκριθεί στις εξελίξεις της σύγχρονη δημόσιας διοίκησης που οφείλει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και στις εκάστοτε σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας.

Ο πολίτης πληρώνει αδρά, σε μια εποχή πλήρους αδυναμίας και η δημοτική αρχή του επιβάλει και πρόσθετες φορολογίες.

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον η δημοτική αρχή οφείλει τουλάχιστον να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υποδομές και υπηρεσίες και να μη υποχρεώνει τον πολίτη να πληρώνει επιπλέον από το εισόδημά του για να εξυπηρετηθεί ιδιωτικώς.

Πρέπει άμεσα να φύγουμε από την αντίληψη του αναποτελεσματικού και αναξιόπιστου δημοσίου που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωσή του και στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών.

Ετικέτες , ,