MA Optics

NexusLab

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση από το Δήμο με αφορμή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα

Και επίθεση στον Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα για παραπλάνηση των δημοτών.

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους κατοίκους Χολαργού και Παπάγου για τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατά τις ημέρες της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική εξέδωσε την Τετάρτη (22/11) η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού.

Σε αυτή, τονίζεται η βοήθεια που παρείχε ο Δήμος μας στη μαρτυρική Μάνδρα, ενώ δεν μένει αναπάντητη και η πρόσφατη επιστολή του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, μέσω της οποίας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζητούσε από το Δήμαρχο την άμεση σύνταξη μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Χολαργός, 22 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου με αφορμή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα

Ενημέρωση για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Παπάγου - Χολαργού

Η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας δυστυχώς είχε τραγικά αποτελέσματα για πολλούς συνανθρώπους μας, στις οικογένειες των οποίων εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή μας.

Ήδη ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει αποστείλει βοήθεια στις πληγείσες περιοχές, για να συμβάλλουν στις προσπάθειες της τοπικής αρχής, καθώς κλιμάκιο της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. και υπάλληλοι του Δήμου βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες στην περιοχή και βέβαια είμαστε στη διάθεσή τους να προφέρουμε την όποια ανθρωπιστική ή άλλη βοήθεια μας ζητηθεί.

Όσον αφορά στην πόλη μας, οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν πανέτοιμες και είχαν λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα  για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να μην έχουμε προβλήματα. Μάλιστα κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν υπήρξε καμία κλήση από κατοίκους του Δήμου μας προς την Πυροσβεστική για άντληση υδάτων ή άλλα προβλήματα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης ενημερώσαμε τους κατοίκους μας σχετικά με οδηγίες προφύλαξης σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης για όλο το 24ωρο, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου, στη σελίδα facebook, στην εφαρμογή citify, καθώς και με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον και σε απάντηση του δελτίου τύπου του κ. Τίγκα, ο οποίος παραπλανητικά ζητάει μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας, ενημερώνουμε τους κατοίκους μας, ότι ουδεμία σχέση έχουν τα όσα λέει με την πραγματικότητα, η οποία έχει ως εξής:
  • Στο Δήμο μας έχουν γίνει παλαιότερα αρκετά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.Το 2012 έγιναν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις οδούς Δοϊράνης, Κω, Καραολή Δημητρίου, Λέρου, Ναυαρίνου, Σπάρτης και Πάτμου.
  • Το 2015 έχουν πραγματοποιηθεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις οδούς Αναστάσεως και Ανατολής.
  • Έγκαιρα είχαμε φροντίσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής,  να καθαριστούν τα ρέματα Καλλιρρόης (μεταξύ των οδών Αργυροκάστρου και Πίνδου) και της οδού Υγείας.
  • Ο Δήμος μας κάθε χρόνο αναθέτει σε εξωτερική εταιρία τον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής, όπως έγινε και φέτος.
  • Έχει ήδη εκπονηθεί από τον Δήμο οριστική μελέτημε τεύχη δημοπράτησης για το έργο απορροής ομβρίων λεκάνης της οδού Υγείας, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ. αριθ. 307/9.11.2016 απόφαση και είναι απορίας άξιον, το γεγονός ότι ο κ. Τίγκας ψήφισε ‘παρών’, ενώ τώρα ζητάει μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία αποφάσισε με την υπ. αριθ. 392/2016 απόφαση την χρηματοδότηση του έργου ύψους 4.400.000 ευρώ και αναμένουμε πολύ σύντομα τη δημοπράτηση και την κατασκευήτου έργου από την Περιφέρεια.
  • Τέλος έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα 2017-2018 μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο σύνολο του Δήμου μας.

Με τη σύνταξη των συγκεκριμένων μελετών και την κατασκευή των έργων που θα προκύψουν, η Δημοτική Αρχή έχει κάνει ό,τι χρειάζεται για τη θωράκιση της πόλης μας από τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα. 

Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ευχαριστεί το προσωπικό του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και τους εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. για την υπευθυνότητα και την ευσυνειδησία την οποία έδειξαν για μια ακόμα φορά, καθώς και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ. Θανάση Αργυρόπουλο και κα Τζίνα Αρβανίτη.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων