Ανοιχτό και όχι κλειστό το κολυμβητήριο Χολαργού (pics)

Ας γίνει αυτή τη φορά πράξη και ας είναι και ανοιχτό!

Θα πει κάποιος βέβαια (και πολύ σωστά), ας γίνει και ας είναι και... μισόκλειστο! Ένα όνειρο δεκαετιών στην πόλη μας, που πλέον έχει κουράσει, φαίνεται πως αποτελεί και το... δυνατό χαρτί του Ηλία Αποστολόπουλου, εν όψει των δημοτικών εκλογών της επόμενης χρονιάς. Όχι πως χρειάζεται ένα κολυμβητήριο στο... βιογραφικό του για να επανεκλεγεί, αφού συνεχίζει να προχωρά χωρίς αντίπαλο, τουλάχιστον προς το παρόν, εντούτοις μια σοβαρή δρομολόγηση του εν λόγω έργου θα αποτελούσε αναμφίβολα το σήμα κατατεθέν της νέας προεκλογικής του εκστρατείας.

Η αλήθεια είναι ότι κι ο Δημήτρης Νικολάου οραματίστηκε σοβαρά ως Δήμαρχος το κολυμβητήριο του Χολαργού, η -ανύπαρκτη- επικοινωνιακή του πολιτική, ωστόσο, κατάφερε να γελοιοποιήσει στα μάτια των Χολαργιωτών και αυτή την υπόθεση. Εδώ που τα λέμε, ο τελευταίος Δήμαρχος Χολαργού μόνο το κολυμβητήριο δεν πρόλαβε να υλοποιήσει. Διότι, όλα τα άλλα, τα παρέδωσε και τα χαίρονται μέχρι σήμερα όλοι.

Η μελέτη της «ΑΤΕΝ» το 2006 για λογαριασμό του πρώην Δήμου Χολαργού παρουσίαζε ένα κλειστό κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών (χωρητικότητας περίπου 1.000 θέσεων), ακριβώς δίπλα από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αντώνης Τρίτσης», με υπαίθριες θέσεις στάθμευσης και ένα εστιατόριο με θέα το λεκανοπέδιο. Φυσικά η μελέτη αυτή ποτέ δεν προχώρησε, αν και το θέμα της ανέγερσης του κολυμβητηρίου βρισκόταν έκτοτε διαρκώς στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του πρώην Δήμου Χολαργού έως το 2010, καθώς και σε εκείνο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού από το 2011 μέχρι σήμερα.

Εν έτει πλέον 2018, η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Τζίνα Αρβανίτη, εμφανίζεται έτοιμη και αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις χρονοβόρες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει στο επόμενο διάστημα η κατασκευή του έργου. Το οποίο, όμως, δεν θα περιλαμβάνει κλειστό κολυμβητήριο, αλλά ανοιχτό! Την αποκάλυψη αυτή έκανε προ ολίγων ημερών η τοπική εφημερίδα «Αντίλογος Χολαργού», με τις πληροφορίες του «Μένουμε Χολαργό» να επιβεβαιώνουν απόλυτα το σχετικό ρεπορτάζ.

Προσωπική προτίμηση; Σαφέστατα κλειστό, για χίλιους δύο λόγους. Είναι όμως τόσο ανώφελοι όλοι αυτοί οι λόγοι μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκτήσει επιτέλους και η δική μας γειτονιά το δικό της κολυμβητήριο, που οδηγούμαστε στο να... αναφωνήσουμε ότι, ας γίνει αυτή τη φορά πράξη και ας είναι και ανοιχτό!

Το -κλειστό- κολυμβητήριο Χολαργού με βάση τη μελέτη του 2006:

Ετικέτες , ,