Στο Χολαργό τα «Γραμματόσημα» του Κώστα Σπυριούνη

Διήμερο αφιέρωμα στον καταξιωμένο Χολαργιώτη ζωγράφο, από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διοργανώνουν εκδηλώσεις με θέμα «Αφιέρωμα στον Κώστα Σπυριούνη μέσα από το έργο του Γραμματόσημα», για τις σειρές των Ελληνικών Ταχυδρομείων «Έλληνες Ηθοποιοί» και «Αφιέρωμα στο Ελληνικό Λαϊκό Τραγούδι».

Έλληνες ηθοποιοί και καταξιωμένοι μουσικοί και ερμηνευτές θα «ζωντανέψουν» στις αίθουσες του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, ξεδιπλώνοντας μια ολόκληρη εποχή και πολλές αναμνήσεις.

Στις εκδηλώσεις θα εκτεθούν μακέτες γραμματοσήμων εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας, που φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος Χολαργιώτης ζωγράφος, Κώστας Ι. Σπυριούνης, για τα ΕΛΤΑ.

Επίσης, θα προβληθεί για πρώτη φορά σχετικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία και επιμέλεια παραγωγής Γιάννη Κοροδήμου, με αποσπάσματα από το έργο των μεγάλων ηθοποιών, λαϊκών συνθετών και ερμηνευτών που απεικονίζονται στις σειρές γραμματοσήμων, με συνεντεύξεις από συγγενείς και συναδέλφους τους που μιλούν για αυτούς, καθώς και για το έργο του ζωγράφου Σπυριούνη.

Οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον καταξιωμένο ζωγράφο, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου.

Ετικέτες , ,