Πεζοί και ΑμεΑ στο επίκεντρο των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Αγίας Παρασκευής

Συνάντηση για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και ανθρώπων με αναπηρία στη λεωφόρο Μεσογείων είχαν πριν από λίγες ημέρες οι Δήμοι Παπάγου-Χολαργού και Αγίας Παρασκευής.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής, αναδείχθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βαδισημότητα των πεζοδομίων, να προστατευτούν οι ράμπες ΑμεΑ και να μην εμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων από τις παράνομες σταθμεύσεις, διαπιστώθηκε ότι είναι αναγκαία η τοποθέτηση προστατευτικών για τα πεζοδρόμια σε επίμαχα σημεία της λεωφόρου Μεσογείων.

Τα επικίνδυνα σημεία θα αρχίσουν να αστυνομεύονται, ιδιαίτερα το τμήμα της λεωφόρου από την ΕΡΤ ως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και η κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής, παρά τις δυσκολίες από την υποστελέχωση των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Επίσης, συζητήθηκε η τοποθέτηση νόμιμων ελαστικών εμποδίων στο οδόστρωμα και προειδοποιητικών ηλιακών φαναριών στην οδό Γραβιάς πριν την είσοδο του Γηπέδου, ενώ όπως ενημέρωσε ο Διοικητής της Τροχαίας με απόφαση της Περιφέρειας κλείνει η δυνατότητα για αριστερή στροφή (η οποία άλλωστε δεν επιτρέπεται) από τη λεωφ. Λαυρίου προς την οδό Τρικάλων.

Ετικέτες