Παρουσία Ιερωνύμου η συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών (pics)

ΦΩΤΟ: Bizantinimousiki.blogspot.gr
Κατάμεστος ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών στη συναυλία της χορωδίας της Παναγίας Φανερωμένης | Επαναλαμβάνεται η εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό του Χολαργού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (18/3) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η συναυλία με τον τίτλο «Τριώδιον της Σμύρνης» (Την Σην αισθομένην θεότητα), από τη Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Χατζηχρόνογλου, Πρωτοψάλτη και Άρχοντα Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, οι Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού και πλήθος φιλόμουσου κοινού.

Τους ύμνους προλόγισε ο Θεοδόσης Πυλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση Ύμνοι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που έχουν συνθέσει ο Νικόλαος Γεωργίου, Πρωτοψάλτης Σμύρνης (1790-1887) και ο Μισαήλ Μισαηλίδης, Πρωτοψάλτης Σμύρνης (1820-1906).

Η συναυλία, που θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 (19:00) εντός του Καθεδρικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ετικέτες , ,