«Οι 12 Ένορκοι» από τη Θεατρική Ομάδα του ΔΟΠΑΠ

Για τέσσερις παραστάσεις, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρης Οικονόμου, σας προσκαλεί στην παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Οργανισμού, «Οι 12 Ένορκοι», του Ρέγκιναλντ Ρόουζ, την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14, την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού (Περικλέους 55).

Ώρα έναρξης: 20:30.

Είσοδος ελεύθερη.

Κατάλληλο άνω των 15 ετών.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΔΟΠΑΠ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

20ή Θεατρική Περίοδος: 2017-2018

ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ
του
REGINALD ROSE

Η δίκη ολοκληρώθηκε. Η κατηγορία είναι φόνος Α΄ βαθμού. Ένας φτωχός νεαρός, κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του. Τώρα η τύχη του κατηγορούμενου βρίσκεται στα χέρια των ενόρκων. Αν κριθεί ένοχος, ο νεαρός θα εκτελεστεί. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία απλή και εύκολη υπόθεση. Οι διαδικασίες θα είναι συνοπτικές και η ετυμηγορία καταδικαστική.

Ενώ όμως τα αποδεικτικά στοιχεία φαίνονται συντριπτικά, ένα πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων έρχεται σιγά σιγά στην επιφάνεια  κι αυτό που στην αρχή έμοιαζε με υπόθεση ρουτίνας καταλήγει σε μια δραματική αντιπαράθεση μεταξύ των ενόρκων με στόχο την ανάδειξη της αλήθειας. Για να τον καταδικάσουν θα πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα ότι η ενοχή του έχει αποδειχτεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Μήπως λοιπόν υπάρχει λογική αμφιβολία; Πόσο χρόνο είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν για να αποφασίσουν για τη ζωή κάποιου, μέσα από ποιες προκαταλήψεις θα κρίνουν και πόση αντίσταση θα προβάλλουν προκειμένου να αρνηθούν να σκεφτούν και να αναλάβουν την ευθύνη της απόφασής τους;

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Κατερίνα Μπλάτσου.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Χρήστος Χλιβέρης, Βασίλης Κουλόπουλος, Κώστας Κωστανάσιος, Αλέξανδρος Κωστούλας, Μιχάλης Δελαβίνιας, Μιχάλης Σφακιανός, Γιάννης Καρράς, Βασίλης Λαδικός, Μαρίνος Πατήρης, Κωνσταντίνος Μιντζαρίδης, Γιώργος Φολόκης, Γρηγόρης Αντωνίου, Βασίλης Χριστοδούλου.

Στο ρόλο του Δικαστή ακούγεται η φωνή του Κώστα Παπαγεωργίου.

Ετικέτες , , ,