Ανατολής και Γρεβενών η λύση στο πρόβλημα του Άνω Χολαργού

Το «Μένουμε Χολαργό» προτείνει αυτό που δεν έχει προτείνει κανείς, είτε Δημοτικός Σύμβουλος είτε μελετητής, για τη διά παντός λύση του βασικότερου κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή του Άνω Χολαργού.

Χωρίς λύση έμεινε για μία ακόμη φορά το φλέγον ζήτημα της οδού Ναυαρίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης (19/4). Δύο ώρες συνεδρίασης, παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής αλλά και του ίδιου του μελετητή στον οποίο η Δημοτική Αρχή έχει αναθέσει τη λύση του προβλήματος, για να καταλήξει το σώμα πως κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως και να συζητηθεί η αντιδρόμηση της οδού Ναυαρίνου. Όχι όμως και η διάνοιξη της οδού Πίνδου, στη συμβολή της με την οδό Υμηττού, κάτι που, μεταξύ μας, για χίλιους δύο λόγους, είτε σοβαρούς είτε λιγότερο σοβαρούς, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Για να μπει λοιπόν ένα τέλος σε αυτή την ιστορία με τη Ναυαρίνου, την Πίνδου, αλλά και την Υμηττού, το «Μένουμε Χολαργό» τολμά και καταθέτει τη δική του ανατρεπτική πρόταση προς το Δήμο, τους μελετητές και πάνω απ’ όλα τους ίδιους τους κατοίκους του Άνω Χολαργού.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Μονοδρόμηση και συνολική ανάπλαση της Ναυαρίνου, από το φανάρι στη διασταύρωση με τη Δοϊράνης και έπειτα. Διοχέτευση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως, μέσω αντιδρόμησης της οδού Ανατολής. Κάτι που θα αποσυμφορήσει πλήρως, τόσο την οδό Ναυαρίνου στο σύνολό της, όσο και την οδό Υμηττού. Ταυτόχρονη αντιδρόμηση της Υμηττού, από τη συμβολή της με την Εθνικής Αμύνης έως την Ανατολής. Αντιδρόμηση του τμήματος της Ναυαρίνου, από Υμηττού έως Γρεβενών και διοχέτευση των οχημάτων προς την Αγία Παρασκευή μέσω αντιδρόμησης της οδού Γρεβενών. Ουσιαστικά μιλάμε για τέσσερις αντιδρομήσεις που ναι μεν θα φέρουν τα πάνω κάτω στον Άνω Χολαργό, αλλά σίγουρα προς το καλύτερο.

Αυτό που αμέσως θα σκεφτεί κάποιος είναι πως έτσι θα υπάρξει επιβάρυνση των οδών Ανατολής και Γρεβενών. Μιλάμε όμως για δύο ήδη κεντρικούς οδικούς άξονες, που η όποια επιπλέον επιβάρυνσή τους θα κινείται σε λογικά πλαίσια και πρωτίστως προς το γενικότερο συμφέρον. Ειδικά για την Ανατολής, που θα επωμιστεί και το περισσότερο βάρος, πρέπει να σημειωθεί πως διαθέτει πολύ λιγότερες κατοικίες σε σχέση με τους άλλους δρόμους, λόγω της γειτνίασής της με το βουνό.

Αυτή είναι η πρόταση του «Μένουμε Χολαργό» για το θέμα της Ναυαρίνου και για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση έως την οδό Αναστάσεως και τίθεται προς δημόσια συζήτηση-διαβούλευση. Το «Μένουμε Χολαργό» σύντομα θα φέρει στη δημοσιότητα και την -εξίσου- ανατρεπτική πρότασή του για την αποσυμφόρηση του Δήμου μας και έως τη λεωφόρο Κατεχάκη, με λύση που θα είναι ικανή να δώσει τέλος στο κυκλοφοριακό χάος της πολύπαθης οδού Πίνδου, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες.

Για το «Μένουμε Χολαργό»,
Μανώλης Χάλκος

Ετικέτες , ,