Τίμησε Άγιο Γεώργιο και Ένοπλες Δυνάμεις η Κοινότητα Παπάγου (vid, pics)

ΦΩΤΟ: orthodoxia.info
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων λάμπρυναν με την παρουσία τους την ετήσια θρησκευτική πανήγυρη του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Για πρώτη φορά ως Αρχιερέας, ο αγαπητός σε ολόκληρη την Αρχιεπισκοπή Πρωτοσύγκελλός της, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, προεξήρχε την Κυριακή (22/4) στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Παρόντες στον περικαλλή Ναό της κηπούπολης των στρατηγών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η οποία τιμήθηκε για τα 190 χρόνια ζωής της.

Στην ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τόλμη, κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Αγίου Γεωργίου όσο και των Ευέλπιδων, η οποία μόνο μέσα από την αρετή οδηγεί στην ελευθερία, αντί της ανευλευθερίας.

«Με ετοιμοπόλεμες Ένοπλες Δυνάμεις η ειρήνη είναι διασφαλισμένη», σημείωσε ο κ. Συμεών, ο οποίος στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε ως νέος Εύελπις της Εκκλησίας από τον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Γιαννιό.

Αμέσως μετά τις ομιλίες και τις σχετικές απονομές τιμητικών διακρίσεων προς τα μέλη της Σχολής Ευελπίδων, ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου Γεωργίου πέριξ της πλατείας του Ναού, με τον Εθνικό Ύμνο να ολοκληρώνει το εορταστικό πρωινό της παραμονής της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας.



Ετικέτες ,