Τα 24 καρέ του Γιάννη Γορανίτη

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και οι Εκδόσεις «Πατάκη» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «24», του Χολαργιώτη συγγραφέα, Γιάννη Γορανίτη.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και οι Εκδόσεις «Πατάκη» σας προσκαλούν την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στις 19:30, στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «24» του Γιάννη Γορανίτη.

Με τον Χολαργιώτη συγγραφέα συνομιλούν οι συγγραφείς Χριστίνα Καράμπελα και Νίκος-Αδάμ Βουδούρης. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν φίλοι, συμπολίτες και παλιοί συμμαθητές του Γιάννη Γορανίτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού (Περικλέους 55).

Βρείτε το σχετικό event στο Facebook:

https://www.facebook.com/events/620542274949713/

24
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ

Σπονδυλωτή συλλογή διηγημάτων που καταγράφει την περιπλάνηση σε έναν κόσμο που μεταμορφώνεται διαρκώς με οδηγό τις ιστορίες 24 επιβατών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας.

24 στιγμιότυπα, 24 καρέ, 24 στάσεις, όσες και σε ένα φωτογραφικό φιλμ. Όσες και οι στάσεις του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας.

24 αυτοτελείς, ημιτελείς, μετέωρες και συνεχιζόμενες ιστορίες που εκτυλίσσονται μέσα και έξω από τα βαγόνια και τους σταθμούς.

Είναι μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στην καρδιά της κρίσης και οι απεργίες έχουν παραλύσει την πόλη – τα ταξί έχουν ανεβάσει χειρόφρενα και τα βενζινάδικα παραμένουν κλειστά για μέρες. Γι’ αυτό και στα γεμάτα βαγόνια συνυπάρχουν τακτικοί επιβάτες με εκείνους που μπαίνουν για πρώτη φορά στο τρένο, εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης με νεόπτωχους, γιατροί με άνεργους, στελέχη με μετανάστες, αλλά και άνθρωποι που επιβιβάστηκαν κατά τύχη ή δεν έχουν καν ιδέα πώς έφτασαν μέχρι εκεί.

Οι ιστορίες τους φαινομενικά κινούνται παράλληλα όπως οι συρμοί της αντίθετης κατεύθυνσης, αλλά σε πολλά σημεία τέμνονται όπως οι ράγες. Στο φόντο, 24 ανώνυμες φωνές παρεμβάλλονται στις ιστορίες ως άλλος Χορός του δράματος. Κανείς τους όμως δεν κερδίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, εκτός από τον κορυφαίο του Χορού, ένα παιδί που ξεχωρίζει στο τελευταίο διήγημα.

Το 24 ξεκινά ως μια κατάβαση στην πόλη πάνω στις σταθερές ράγες και εξελίσσεται σε μια φρενήρη περιπλάνηση στον κόσμο. Έναν κόσμο που κινείται γρήγορα, που μεταβάλλεται διαρκώς, που μεταμορφώνεται, μεταμορφώνοντας παράλληλα κι εμάς τους ίδιους.

Το 24 είναι μια σπονδυλωτή συλλογή διηγημάτων που επιχειρεί να απαθανατίσει τις μεταμορφώσεις αυτές. Μέχρι να τελειώσουν οι 24 στάσεις του φιλμ.

Ο Γιάννης Γορανίτης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος και μεταφραστής.

Το «24» είναι το πρώτο του βιβλίο. Διηγήματά του έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς, έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες, και έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους

www.goranitis.gr  |  fb.me/igoranitis  |  twitter.com/goranitis
Hashtag για σχόλια και φωτογραφίες: #24Goranitis

Ετικέτες , ,