Βαρείς χαρακτηρισμοί κατά Τίγκα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Φουλ επίθεση στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παπάγου-Χολαργού από την παράταξη Αποστολόπουλου, με τη συζήτηση για την περιβόητη υπόθεση πλαστογραφίας να κρατά περισσότερες από δύο ώρες.

Μεγαλύτερη διάρκεια και από εκείνη των 22 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είχε, όπως αναμενόταν, το προ ημερήσιας διάταξης θέμα για την περιβόητη υπόθεση πλαστογραφίας και την αργία των πέντε, που συζητήθηκε την Πέμπτη (10/5) στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού.


Το θέμα άνοιξε ο ίδιος ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος τόνισε πως είναι λυπηρό Δημοτικοί Σύμβουλοι να σπιλώνουν συναδέλφους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ο Δήμαρχος ήταν και εκείνος που πρότεινε εξ αρχής να συζητηθεί το εν λόγω θέμα και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, κάτι που και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.


Το λόγο μετά τον κ. Αποστολόπουλο έλαβε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, η οποία χαρακτήρισε αξιολύπητο τον Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα για τα όσα εκείνος έχει προσάψει προσφάτως στην ίδια και τους συνεργάτες της, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως το ίδιο θα έπραττε και τώρα, σε ένα θέμα που κατά τα άλλα οδήγησε την ίδια και τέσσερις συναδέλφους της σε αργία ενός μηνός.


Σε ακόμη πιο δυναμικό τέμπο, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Αυγουρόπουλος, ζήτησε από τον κ. Τίγκα να ανακαλέσει δημοσίως, ειδάλλως θα αναγκαστεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει δικαστική ράβδος».


Στο ίδιο μήκος κύματος με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών, η Καίτη Φασούλη δήλωσε πως δεν ντρέπεται για την τότε απόφασή της, η οποία την οδήγησε σε αργία, ξεκαθαρίζοντας πως την ίδια απόφαση θα έπαιρνε και σήμερα.


Ως αστεία χαρακτήρισε την όλη υπόθεση η Χριστίνα Πολυκαλά, με την επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών να θεωρεί χάσιμο χρόνου το γεγονός της άγνοιας νόμου, μια άγνοια που επέφερε και τη σχετική τιμωρία στην ίδια και τους τέσσερις συναδέλφους της. Η κ. Πολυκαλά, μάλιστα, τόνισε πως η υπόθεση δεν την ενδιαφέρει και ιδιαίτερα, από τη στιγμή που κανένας δημότης δεν πρόκειται ποτέ να πειστεί πως η ίδια ή κάποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος προέβη στην οποιαδήποτε παρανομία ή παρατυπία.


Η Βιβή Μπουφούνου, τέλος, απευθυνόμενη σε πρώτο πρόσωπο στον κ. Τίγκα, εξέφρασε την απογοήτευσή της για τον ίδιο και τις πράξεις του, επισημαίνοντας πως από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το θέμα της υπόθεσης πλαστογραφίας έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η επίθεση της κ. Μπουφούνου σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χρησιμεύουν περισσότερο για... ιντερνετικό ξεκατίνιασμα!


Από τη μεριά του, ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας δήλωσε πως εκτιμά και τους πέντε Δημοτικούς Συμβούλους που τέθηκαν σε αργία, με τη μομφή του να μην έχει να κάνει τόσο με εκείνους, όσο με τον ίδιο το Δήμαρχο, ζητώντας του μάλιστα να καταθέσει τον αριθμό της απόφασης με την οποία ο τελευταίος έπαυσε από τα καθήκοντά τους τους Αντιδημάρχους Αυγουρόπουλο και Τσικρικώνη, στο διάστημα που αυτοί βρίσκονταν σε αργία (17/3/18-16/4/18). Συμβουλευόμενος μάλιστα συγκεκριμένους δικηγόρους, ο κ. Τίγκας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά στις έννοιες «πλαστογραφία» και «υπόθεση πλαστογραφίας».


Ο επικεφαλής των «8 Προτάσεων», Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, διευκρίνισε πως η παράταξή του δεν ζήτησε να συζητηθεί το όλο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο αυτό έχει εξαντληθεί στο διαδίκτυο, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για αποτυχημένη απόπειρα απόκρυψης της αργίας που επεβλήθη στους πέντε.


Ο Γιώργος Ανυφαντής από τους «Ενεργούς Δημότες» αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι πέντε δεν προσέφυγαν σε δεύτερο βαθμό, από τη στιγμή που δηλώνουν αθώοι, καθώς και το γιατί οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν έλαβαν ποτέ από το Δήμαρχο αντίγραφο της υπόθεσης.


Ο Δημήτρης Τούτουζας, τέλος, διερωτήθηκε εάν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν να συζητά το Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που έχουν προκύψει και αναδειχθεί μέσα από τον τοπικό Τύπο.

Ετικέτες ,