ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Κοινός συκοφάντης ο Τίγκας»

Διαβάστε την απάντηση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού στην πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, αναφορικά με το θέμα της υπόθεσης πλαστογραφίας στο Δήμο και την αργία στην οποία τέθηκαν τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και δύο της μειοψηφίας:

Χολαργός, 3 Μαΐου 2018

Αρ. Πρωτ. 9681

Υπηρεσία: Γρ. Δημάρχου

Πληροφορίες: Α. Μουρούνα, Α. Τσιρογιάννη

Ταχ/κη Δ/νση: Περικλέους 55 Χολαργός Τ.Κ.15561

Ηλεκ. Δ/νση: www.dpapxol.gov.gr

Ηλεκ. Ταχ/μείο: dimarxos@dpapxol.gov.gr

Τηλέφωνο: 2132002815-806

Fax: 2106528701

ΠΡΟΣ: κ. Κων/νο Τίγκα
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης
«Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση
Παπάγου-Χολαργού»

Κοιν.: α) κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
Υπ. Εσωτερικών

β) κ. Ρένα Δούρου
Περιφερειάρχη Αττικής
Συγγρού 15-17,
Αθήνα, 11743

γ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Διεύθυνση Διοικητικού
Κατεχάκη 56,
Αθήνα 11525
Σταδίου 27,
Αθήνα 10183

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην παραπλανητική και συκοφαντική επιστολή του κ. Τίγκα

Κύριε Τίγκα,

Στην αγωνιώδη προσπάθειά σας να πετύχετε την εκλογή σας στη θέση του Δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ενσυνείδητα ακολουθείτε τις τελευταίες ημέρες μία τακτική σπίλωσης υπολήψεων.

Με μια πρόχειρη, εσκεμμένα παραπλανητική και συκοφαντική επιστολή με τίτλο «Σοβαρά ερωτήματα για το ζήτημα καταδίκης δύο Αντιδημάρχων και τριών Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για πλαστογραφία» επιχειρείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις κατά συναδέλφων που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία και έχουν επανειλημμένως τιμηθεί από τους συμπολίτες μας.

Κύριε Τίγκα,

θα σας συνιστούσα να περιορίσετε τις αήθεις επιθέσεις σας στο πρόσωπό μου και μόνο, όπως άλλωστε κάνατε και στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο χρησιμοποιώντας πλήθος κοσμητικών επιθέτων σε βάρος μου. Άλλωστε εμένα προσωπικά θέλετε να πλήξετε. Δεν πείθετε κανέναν συκοφαντώντας τους κ.κ. Αυγουρόπουλο, Τσικρικώνη, Μπουφούνου, Φασούλη και Πολυκαλά ως κοινούς πλαστογράφους σύμφωνα με τον παραπλανητικό τίτλο της επιστολής σας, αλλά και τις συνεχείς αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ασχολείστε με τα κοινά του Δήμου μας περισσότερο από δέκα έτη, οι συμπολίτες μας σας γνωρίζουν και αποδίδουν στα λόγια σας την «πρέπουσα» σημασία.

Σας καλώ, λοιπόν, να αποσύρετε τις συκοφαντικές σας κατηγορίες και σας επαναφέρω στην πραγματικότητα, αναφέροντας επακριβώς τα γεγονότα ως έχουν:

Υπάλληλος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, χειριζόμενος κατά το έτος 2012 τη χορήγηση αδειών γάμου, φέρεται να εξέδωσε παράτυπα δύο (2) άδειες γάμου. Το ζήτημα παραπέμφθηκε από την τότε διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο κ. Ξύδη στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε προκαταρτική εξέταση, και παράλληλα το ζήτημα εισήχθη προς συζήτηση σε τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου-Χολαργού υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ξύδη και συμμετέχοντες τους κκ Δασκαλόπουλο, Φασούλη, Τσικρικώνη, Μπουφούνου, Αυγουρόπουλο και Πολυκαλά, με θέμα την «Πειθαρχική υπόθεση υπαλλήλου».

Τα μέλη τότε της Εκτελεστικής Επιτροπής - σε αντίθεση με την πρόταση του Δημάρχου κ. Ξύδη περί επιβολής πειθαρχικής ποινής - αποφάσισαν να «κρατηθεί η κρινόμενη πειθαρχική υπόθεση στην Εκτελεστική Επιτροπή μέχρι την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης από την εισαγγελική αρχή στον εγκαλούμενο υπάλληλο, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφασή της τότε». Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, προκείμενου αφενός να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη μετά τις ενέργειες του αρμόδιου εισαγγελέα και αφετέρου για να αξιολογήσουν την βαρύτητα του ζητήματος βάσει του κατηγορητηρίου που θα συγκροτούσαν οι αρμόδιες αρχές.

Για την στάση τους αυτή, η ασκούσα καθήκοντα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κα Καλλιόπη Καρδαμίτση, με σχετικό της έγγραφο και με την ένδειξη «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ», παρέπεμψε την 14/2/2017 τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής σε Πειθαρχικό Έλεγχο για το παράπτωμα της μη ολοκλήρωσης της άσκησης πειθαρχικού ελέγχου προς τον εν λόγω υπάλληλο και όχι για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, όπως συκοφαντικά και κατ’ επανάληψη αναφέρετε.

Σημειώνω ωστόσο, ότι πριν την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς τα τότε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Νοεμβρίου του 2013, συνεδρίασε την 6η Οκτωβρίου 2016 η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου μας υπό την Προεδρία μου, και με παρόντα μέλη τους κ.κ. Μουντάκη, Τσικρικώνη, Σουρανή, Ρουφογάλη, Τσουροπλή, Ζήκα και βεβαίως όπως γνωρίζετε και εσάς τον ίδιο κ. Τίγκα, επιβάλλοντας στον υπάλληλο πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού για σαράντα (40) ημέρες, και ενώ το δικαστικό μέρος της υπόθεσης παραμένει εκκρεμές λόγω της πολύμηνης το προηγούμενο διάστημα απεργίας των δικηγόρων και συνεχών αναβολών.

Σας θυμίζω δε κ. Τίγκα ότι στην εν λόγω συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είχα προτείνει να επιβληθεί η ποινή της στέρησης μισθού για εξήντα (60) ημέρες, εσείς όμως αντιπροτείνατε την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση του υπαλλήλου με την επιβολή της ποινής στέρησης μισθού για τριάντα (30) ημέρες.

Μετά την συνεδρίαση δε του πειθαρχικού συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σε συνέχεια της κλήσης από 14/2/2017 με την ένδειξη – επαναλαμβάνω – ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ, εκδόθηκε η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με θέμα «Επιβολή πειθαρχικής ποινής…» η οποία κοινοποιήθηκε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στους ενδιαφερόμενους και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Επισημαίνω ότι οι εν λόγω αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως και η συγκεκριμένη δεν εμπίπτει στους κανόνες δημοσιότητας της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και ως εκ τούτου δεν είναι αναρτημένη και σε δημόσια προβολή.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και εγώ ήρθαμε σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την δυνατότητα προσφυγής τους εντός ενός μηνός κατά της απόφασης, γεγονός που αναστέλλει και την εκτέλεση της απόφασης μέχρι να τελεσιδικήσει. Τελικά, κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν άσκησε το δικαίωμα της προσφυγής, και άμεσα η νομική υπηρεσία ενημέρωσε τους αρμόδιους διευθυντές του Δήμου μας και τα αρμόδια όργανα σχετικά με την ποινή, γνωστοποιώντας την αναστολή των αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων κκ Αυγουρόπουλου και Τσικρικώνη για το χρονικό διάστημα ενός μηνός. Στο διάστημα αυτό, τις εν λόγω αρμοδιότητες άσκησα εγώ ως Δήμαρχος, και ουδεμία πράξη ή απόφαση διενεργήθηκε ή υπογράφηκε από τους δύο αντιδημάρχους. Με τη λήξη της ποινής που τους επιβλήθηκε επανήλθαν
στα καθήκοντά τους.

Ομοίως, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους κκ Φασούλη, Πολυκαλά και Μπουφούνου στις οποίες επιβλήθηκε η ποινή της αργίας ενός μήνα, σχετικά με την αναστολή της ιδιότητάς τους και την απαγόρευση συμμετοχής τους σε δημοτικά συμβούλια ή άλλα όργανα του Δήμου.

Ως εκ τούτου για το διάστημα από 17/3/2018 ως και 16/4/2018 οι εν λόγω συνάδελφοι απείχαν των καθηκόντων που τους είχαν ανατεθεί λόγω της αναστολής της ιδιότητάς τους, εκτίοντας την ποινή που τους επιβλήθηκε. Στη συνέχεια, επέστρεψαν πλήρως στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Το ορθό της διαδικασίας που ακολούθησε ο Δήμος μας σχετικά με την διαδικασία έκτισης της πειθαρχικής ποινής της αργίας, επιβεβαιώνει και η μεταγενέστερη εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών (εγκύκλιος 13, 24/4/2018) στην οποία ρητά αναφέρεται:

1. Η διαδικασία και τα πρόσωπα κοινοποίησης της απόφασης (ενότητα III «Τρόπος εφαρμογής των διατάξεων», παράγραφος iii, της εγκυκλίου).

2. Ο σκοπός του νομοθέτη σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της ποινής (ενότητα III «Τρόπος εφαρμογής των διατάξεων», παράγραφος iv, της εγκυκλίου), όπου σημειώνεται ο σκοπός του νομοθέτη «ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός του νομοθέτη, δηλαδή η διασφάλιση της νομιμότητας κατά τη λειτουργία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης» και ότι «το αιρετό πρόσωπο απέχει αναγκαστικά από τα καθήκοντά του».

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού τήρησε επακριβώς τη διαδικασία διασφαλίζοντας τη νομιμότητα της λειτουργίας του Οργανισμού, ενώ οι κκ Τσικρικώνη, Αυγουρόπουλος, Πολυκαλά, Φασούλη και Μπουφούνου απείχαν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των καθηκόντων τους.

Όπως γίνεται, λοιπόν αντιληπτό, ουδεμία από τις αποφάσεις που αναφέρετε (απόφαση παύσης, ανάθεσης αρμοδιοτήτων κτλ) απαιτείται για την εφαρμογή της ποινής της αργίας στους δύο (2) αντιδημάρχους, εκτός και αν επιθυμούσα την αντικατάσταση τους.

Προφανώς συγχέετε ή σκόπιμα περιπλέκετε την ποινή της αργίας με αυτή της έκπτωσης των αιρετών από τα καθήκοντά τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλώ όπως ανακαλέσετε άμεσα το παραπλανητικό περιεχόμενο της κατάπτυστης επιστολής σας με τίτλο «Σοβαρά ερωτήματα για το ζήτημα καταδίκης δύο Αντιδημάρχων και τριών Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για πλαστογραφία».

Προσωπικά, καταλαβαίνω την αγωνία σας και τον αγώνα που δίνετε για την πολιτική σας επιβίωση, όμως δεν μπορώ να ανεχθώ την κατασυκοφάντηση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και την σπίλωση των υπολήψεων των συναδέλφων μας.

Μπορεί να επιδιώκετε την πολιτική και στείρα πολιτική πόλωση στο πλαίσιο της προεκλογικής σας εκστρατείας, όμως να είστε σίγουρος ότι όπως και κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο δεν θα σας ακολουθήσω.

Τα λόγια και οι πράξεις σας, σας χαρακτηρίζουν και σας κατατάσσουν στη λίστα των κοινών συκοφαντών που με συνέπεια οι συμπολίτες μας απομονώνουν διαχρονικά με την ψήφο τους.

Ο Δήμαρχος
Ηλίας Αποστολόπουλος

Ετικέτες ,