Οι «Πεταλιές της Κορίνας» στο Χολαργό

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 12:30, η Χολαργιώτισσα συγγραφέας και θεατρική παραγωγός, Φιλιώ Λαζανά, σας περιμένει με μεγάλη χαρά στο βιβλιοπωλείο MONOGRAM (Υμηττού 17) στο Χολαργό, για να σας συστήσει την Κορίνα!

ΟΙ ΠΕΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΑΣ

της Φιλιώς Λαζανά

Η Κορίνα είναι ένα πλάσμα υπέροχο! Πεισματάρα, σιχαίνεται το ροζ και λατρεύει το ποδήλατο! Από τότε που το ανακάλυψε, δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ούτε καν στον ύπνο της. Η ζωή της γυρίζει γύρω από τις ρόδες του ποδηλάτου και τα όνειρά της φτάνουν έως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ποδηλασίας!

Μέχρι που κάποια μέρα, ένα αναπάντεχο γεγονός θα αλλάξει τη ζωή της, βάζοντας φρένο σε αυτό της το όνειρο. Θα καταφέρει η Κορίνα να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια της; Θα έχει το πείσμα σύμμαχό της για να παρακάμψει κάθε εμπόδιο; Κι αν ναι, τι είναι τελικά αυτό που κάνει ένα παιδί να κυνηγήσει μέχρι τέλους το όνειρό του;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στις Πεταλιές της Κορίνας, το βιβλίο της Χολαργιώτισσας συγγραφέα και θεατρικής παραγωγού, Φιλιώς Λαζανά, που απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια, 8 έως 12 ετών, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και εντάσσεται στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά».

ΟΙ ΠΕΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΑΣ συστήνονται στο κοινό

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 12:30, η Χολαργιώτισσα συγγραφέας και θεατρική παραγωγός, Φιλιώ Λαζανά, σας περιμένει με μεγάλη χαρά στο βιβλιοπωλείο MONOGRAM (Υμηττού 17) στο Χολαργό, για να σας συστήσει την Κορίνα: Οι ηθοποιοί Αθηνά Μπερδέκα και Αλέξανδρος Ζουριδάκης θα μας διαβάσουν αποσπάσματα του έργου, ενώ οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με την κλινική ψυχολόγο Βασιλική Τάτση, για τους τρόπους με τους οποίους διακρίνουμε τις δεξιότητες των παιδιών και γινόμαστε αρωγοί στην καλλιέργειά τους. Κι επειδή το παιχνίδι είναι πάντα ο πλέον κατάλληλος και θετικός μας σύμμαχος, οι μικροί μας αναγνώστες θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από την Κορίνα!

Η πρώτη παρουσίαση της Κορίνας έγινε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στον παιδικό ΙΑΝΟ: Οι αφηγήσεις των ηθοποιών Σωσώς Χατζημανώλη και Θανάση Ζερίτη, συμπληρώθηκαν από τις προσωπικές αφηγήσεις της Ολυμπιονίκη Καλαθοσφαίρισης Τατιάνας Καββαδία, του υπ. Επικοινωνίας Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Γιάννη Σταθόπουλου και της δημοφιλούς mezzo soprano Αλεξάνδρας Γκράβα. Τέλος,η κλινική Ψυχολόγος Βασιλική Τάτση μίλησε για τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού, τους τρόπους που οι γονείς μπορούν να διακρίνουν τις ικανότητες και δεξιότητές του, την πολυτιμότητα του παιχνιδιού αλλά και το πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στο να είναι χαρούμενα και δυνατά ώστε να μη βάζουν φρένο στα όνειρά τους.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ / γράφοντας τις Πεταλιές της Κορίνας

Η προσωπική ιστορία μιας καλής φίλης αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις Πεταλιές της Κορίνας. Η φίλη μου είχε αποφασίσει να κάνει μουσικές σπουδές. Όταν, όμως, πέρασε στο Πανεπιστήμιο έπαθε μια πολύ σοβαρή αρρώστια στις φωνητικές της χορδές και αναγκάστηκε να κάνει αυστηρή αφωνία για περισσότερο από έναν χρόνο. Ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσει με τους γύρω της ήταν γράφοντας σε ένα μπλοκάκι. Όταν ο κόσμος τη ρωτούσε τι θέλει να γίνει και σπουδάζει σε αυτήν τη σχολή, εκείνη τους έγραφε «τραγουδίστρια», αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του! Κόντρα σε κάθε λογική και με τα φτερά που σου δίνει η δύναμη της θέλησης, σήμερα η φίλη μου, Αλεξάνδρα Γκράβας, είναι mezzo soprano παγκοσμίου φήμης. Η ιστορία της με συγκίνησε βαθιά και αποτέλεσε το κίνητρο για να γράψω για τη δική μου «Κορίνα».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εκδόσεις Μεταίχμιο, σειρά ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ
Συγγραφέας: Φιλιώ Λαζανά
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
Σελίδες: 96
Τιμή: 9,90 €

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Φιλιώ Λαζανά είναι καθηγήτρια τουριστικής εκπαίδευσης, συγγραφέας και θεατρική παραγωγός. Το 2013 ίδρυσε με το σύζυγό της την εταιρεία θεατρικών παραγωγών «Βρες τον Δολοφόνο» που διοργανώνει διαδραστικές παραστάσεις μυστηρίου για ενήλικες και έναν χρόνο αργότερα την εταιρεία «CSI Kids» που διοργανώνει  παραστάσεις και παιχνίδια μυστηρίου για παιδιά. Από το 2016 συνεργάζεται με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, δραματοποιώντας ιστορίες μυστηρίου εμπνευσμένες από τις δημοφιλείς σειρές παιδικών βιβλίων «Μία υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» και «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ».

Η διαδρομή της στον χώρο του παιδικού βιβλίου ξεκίνησε το 2015, όπου και τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο συγγραφής και δραματοποίησης παραμυθιών με το παραμύθι «Το Γκαζάκι και οι 12 γυαλιστεροί βόλοι» στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015. Μελέτες και έργα της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά στον χώρο του τουρισμού.

Ετικέτες ,