Δύο αρχαίες λύρες και ένα κοντραμπάσο, στο «Λείριον»

Μία μοναδική συναυλία, όπου ο γαλήνιος ήχος της λύρας συνηχεί με το ζεστό, ρυθμικό κοντραμπάσο, στο γνωστό στέκι τέχνης και πολιτισμού της οδού Σαρανταπόρου στο Χολαργό.

Η Αλίκη Μαρκαντωνάτου, συνθέτης και ερμηνεύτρια λύρας εμπνευσμένης από την αρχαιότητα, προσκάλεσε τη Νάνσυ Κλαμπάτσα να μελετήσουν και να δημιουργήσουν μαζί κομμάτια για δύο αρχαίες λύρες. Η μουσική που γεννήθηκε από αυτές τις συναντήσεις παρουσιάζεται μαζί με το δεξιοτέχνη κοντραμπασίστα Χρυσόστομο Μπουκάλη.

Οι δύο λύρες συνηχούν και άλλοτε δημιουργούν πολυρυθμικά μοτίβα ή μελωδίες σαντουριού, άλλοτε θυμίζουν πιάνο για 4 χέρια ή ούτι και κανονάκι. Το κοντραμπάσο τη μία υποστηρίζει ρυθμικά και την άλλη σιγομουρμουράει το βαθύφωνο τραγούδι του.

Στη βραδιά αυτή θα ακουστούν δύο τραγούδια σωζόμενα από την αρχαιότητα, συνθέσεις, μελοποιήσεις αρχαίας ελληνικής ποίησης, επιλεγμένα μουσικά κομμάτια και αυτοσχεδιασμοί.

Όλα αυτά, στο «Λείριον» (Σαρανταπόρου 25, Χολαργός), που έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί μια τέτοια σπάνια συνεύρεση.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, στις 21:00.

Είσοδος: 7 ευρώ το άτομο.

Ετικέτες ,