ΤΙΓΚΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ: «Στις εκλογές θα λάβεις το μήνυμα των δημοτών»

Ανταπάντηση του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Παπάγου-Χολαργού, στο Δήμαρχο, αναφορικά με το θέμα της αργίας στην οποία τέθηκαν τρία μέλη της Δημοτικής Αρχής και δύο της αντιπολίτευσης, για υπόθεση πλαστογραφίας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Κώστας Τίγκας
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση
Παπάγου-Χολαργού

ΠΡΟΣ: κ. Ηλία Αποστολόπουλο
Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού
Περικλέους 55
15561 Χολαργός

KOIN.: κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
Υπουργό Εσωτερικών
Σταδίου 27
10183, Αθήνα

κ. Ρένα Δούρου
Περιφερειάρχη Αττικής
Συγγρού 15-17
11743, Αθήνα

Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Διεύθυνση Διοικητικού
Κατεχάκη 56
11525, Αθήνα

Δελτίο Τύπου

5 Μαΐου 2018

Οι πολίτες ανησυχούν, τα ερωτήματα παραμένουν, ο Δήμαρχος κρύβεται.
Με παλιομοδίτικους πολιτικούς λεονταρισμούς δεν αποκρύπτονται οι νομικές και πολιτικές ευθύνες του.

Κύριε Δήμαρχε,

Διαβάσαμε πολύ προσεκτικά την επιστολή της απάντησής σας και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε με την υποκρισία σας, ούτε με τα ψέματά σας ούτε με την ανήκουστη πολιτική ηθική που προσπαθείτε που επιβάλετε στο Δήμο μας. Η αλήθεια είναι μία και δεν μπορείτε να την αλλοιώσετε: αποκρύψατε και αποκρύπτεται από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τους πολίτες του Παπάγου-Χολαργού την υπόθεση καταδίκης δύο αντιδημάρχων και τριών δημοτικών συμβούλων. 

Κατ’ αρχήν ουδείς συκοφάντησε κανέναν από τους τιμωρηθέντες - για οτιδήποτε έπραξαν ή δεν έπραξαν - Αντιδημάρχους κκ. Τσικρικώνη και Αυγουρόπουλο και Δημοτικές Συμβούλους κκ. Μπουφούνου, Πολυκαλά και Φασούλη και τούτο είναι πράξη απόλυτα συνειδητή. Εμείς ούτε πειθαρχικό όργανο είμαστε ούτε προτιθέμεθα να κρίνουμε την απόφαση που επεβλήθη στους ανωτέρω. Αλλά επίσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κανείς δεν θα μας απαγορέψει να ασκούμε το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα μας να ασκούμε αντιπολίτευση στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο διοικείτε το δήμο μας.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε την “πλαστογραφία” την αναγράφει το δημοσίευμα του site “aftodioikisi.gr” της 25ης Απριλίου 2018. Δεν την εφεύραμε εμείς. Και από τη στιγμή που αποφασίσατε να κρύψετε το όλο θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τους δημότες και «εν κρυπτώ» ενεργήσατε, η μόνη πληροφόρηση που είχαμε ήταν τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και προκάλεσαν την έντονη δυσφορία όλων των δημοτών της περιοχής μας.

Γιατί άραγε δεν κινηθήκατε με οποιοδήποτε τρόπο κατά του έγκυρου site ‘’aftodioikisi.gr’’ που έγραψε ότι η ποινή που επεβλήθη στους συνεργάτες σας ήταν για υπόθεση “Πλαστογραφίας”; Μήπως φοβάστε την περίπτωση να αρχίσουν να ελέγχουν πιο διεξοδικά και επιμελώς τον τρόπο με τον οποίο ασκείτε διοίκηση και λαμβάνετε τις αποφάσεις σας; Μήπως υπάρχουν και άλλες σκοτεινές υποθέσεις που προσπαθείτε να κρύψετε;

Κύριε Δήμαρχε,

Έχετε κάνει λάθος χειρισμούς και τραγικά σφάλματα και μην προσπαθείτε να  μετακυλήσετε τις ευθύνες σας με το «προσχηματικό ενδιαφέρον σας» για τους Δημοτικούς Συμβούλους. Το πρόβλημα για τον τόπο μας είναι η δική σας ανεπάρκεια, η αποδεδειγμένη πλέον ανικανότητα σας και η απαράδεκτη αδιαφορία σας για τον πολίτη και τα προβλήματα του.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματά μας, στα οποία σκοπίμως δεν απαντήσατε και αναμένουμε:

1ο: Γιατί δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβληθείσα ποινή; Αφού από πληροφορίες μας, το έγγραφο το πήρατε περί τα μέσα Φεβρουαρίου επομένως σε κάποιο από τα Δ.Σ. είτε της 9ης Μαρτίου είτε της 19ης Απριλίου θα μπορούσατε να είχατε ενημερώσει το σώμα. Γιατί την αποκρύψατε; Ποιους και γιατί προσπαθείτε να καλύψετε; Απαιτούμε να δοθεί ΑΜΕΣΑ στο ΔΣ φωτοαντίγραφο (φ/α) του εγγράφου με το οποίο κοινοποιήθηκε η επιβολή της ποινής. Σταματήστε να κρύβεστε. Οι πολίτες ζητούν διαφάνεια στη διοίκηση και όχι δικαιολογίες.

2ο: Ποιος είναι ο αριθμός της Απόφασης Δημάρχου με την οποία παύτηκαν από τα καθήκοντά τους οι:
           Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
           Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
           Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ.

3ο: Ποιος είναι ο αριθμός της Απόφασης Δημάρχου με τη οποία κόψατε τις αποδοχές των Αντιδημάρχων για το διάστημα που τους είχε επιβληθεί η αργία;

Κύριε Δήμαρχε,

Όσο και αν το επιθυμείτε εμείς δεν θα σας επιτρέψουμε να αποφύγετε να απαντήσετε. Προσπαθείτε απεγνωσμένα και με παρωχημένη πολιτική ρητορική να δικαιολογήσετε ως κάτι απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι συνεργάτες σας τιμωρήθηκαν για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους. Μπορεί το δικό σας αξιακό σύστημα να δικαιολογεί, ως σωστές και ηθικές ανάλογες πράξεις, αλλά πρέπει να αντιληφθείτε ότι ο κόσμος έχει καταλάβει και πλέον δίνει την “πρέπουσα” σημασία στον απαράδεκτο τρόπο διοίκησης σας. Και όσο και αν κρύβεστε είμαστε σίγουροι ότι αυτό το μήνυμα των δημοτών θα το λάβετε ξεκάθαρα στις επόμενες εκλογές.

Κύριε Δήμαρχε,

Η αλαζονεία της εξουσίας είναι πολύ κακός σύμβουλος. ΟΙ γνωστές ειρωνείες σας και τα αμήχανα χαμόγελα σας δεν επαρκούν όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Όταν σταματήσετε να κάνετε δημόσιες σχέσεις και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας θα αντιληφθείτε ότι εμείς δεν συκοφαντούμε κανέναν αλλά και ότι δεν φοβόμαστε να ασκήσουμε έντονη αντιπολίτευση και να αναζητήσουμε την αλήθεια σε τόσο σοβαρά θέματα τα οποία εσείς επιμελώς προσπαθείτε να αποκρύψετε. Κατόπιν τούτων σας επιστρέφουμε τον τίτλο του κοινού Συκοφάντη που δικαιωματικά σας ανήκει!

Κώστας Τίγκας
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Ετικέτες , ,