Δελτία Τύπου... να φάν’ κι οι κότες

Από Δελτία Τύπου και αυτοπροβολή, πάμε καλά!

Το ότι στην παράταξη Αποστολόπουλου οι μισοί πάνε για Δήμαρχοι, είτε από μόνοι τους είτε κατ’ εντολή (θα υπάρξει σχετική ανάλυση τις επόμενες μέρες), είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται έστω και λίγο με τα κοινά της περιοχής μας. Πόσο δεοντολογικό και... κομψό είναι, ωστόσο, αλλά και πόσο ορθό για την επικοινωνιακή εικόνα της εκάστοτε διοίκησης, το να εκδίδονται από την ίδια Δημοτική Αρχή περισσότερα του ενός Δελτία Τύπου, για το ίδιο γεγονός;

Τα παραδείγματα επαναλαμβανόμενα, με πιο πρόσφατο αυτό του 1ου Αττικού Αγώνα Δρόμου, που πραγματοποιήθηκε -και- στην πόλη μας την Κυριακή 20/5. Άλλο Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας του Δήμου στις 21 Μαΐου, άλλο Δελτίο Τύπου από το ΔΟΠΑΠ στις 23 Μαΐου. Δύο διαφορετικά Δελτία Τύπου, με το ίδιο περιεχόμενο, προκειμένου στο μεν πρώτο να προβληθεί η κεντρική διοίκηση και ο Δήμαρχος, στο δε δεύτερο ο Πρόεδρος του Οργανισμού.

Φυσικά, σε κανένα Δελτίο Τύπου προβολή των πραγματικών πρωταγωνιστών, δηλαδή των συμμετεχόντων, είτε μέσω αναφοράς των ονομάτων τους (200 άτομα, σιγά τους αμέτρητους), είτε μέσω λήψης περισσότερων και επαγγελματικότερων φωτογραφιών.

Λεπτομέρειες, που όμως δεν εκθέτουν κανέναν άλλο πέρα από την ίδια τη Δημοτική Αρχή.

Ετικέτες ,