«Ασυδοσία και αδιαφορία από τους περισσότερους περιπτεριούχους»

Γνωστός Χολαργιώτης επιστήμονας καταγγέλλει στο «Μένουμε Χολαργό» την «ασύδοτη και χωρίς έλεγχο επέκταση των περιπτέρων σε πεζοδρόμια και δρόμους», παραθέτοντας στο μεγαλύτερο ενημερωτικό Μέσο της περιοχής σχετική γραπτή ερώτησή του προς το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ.

Ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό θέμα της καθημερινότητάς μας ανοίγει σήμερα ο γνωστός Χολαργιώτης επιστήμονας, Γ.Τ. (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση τόσο του «Μένουμε Χολαργό» όσο και του Δήμου). Η νέα καταγγελία που κατέφτασε στο μεγαλύτερο ενημερωτικό Μέσο της περιοχής έχει να κάνει με τα περίπτερα και το χώρο που αυτά καταλαμβάνουν σε πεζοδρόμια και δρόμους, με τον Γ.Τ. να στηλιτεύει την ασύδοτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επέκτασή τους εις βάρος του δημόσιου ελεύθερου χώρου.

Πριν από ακριβώς δύο μήνες, το «Μένουμε Χολαργό» είχε αποκαλύψει την επικείμενη «μετακόμιση» του γνωστότερου ίσως περιπτέρου της πόλης μας, εκείνου στη συμβολή των οδών Αναστάσεως και 25ης Μαρτίου, το οποίο με εντολή της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής αναγκάζεται να μεταφερθεί απέναντι, σε μεγαλύτερο χώρο, με τον προηγούμενο να μην πληροί πια τις προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρου 20 Ν.Δ. 1044/71, όπως αυτό αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 9 του Ν. 1043/80 και ειδικότερα της ομαλής κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

Ακολουθεί η επιστολή του Γ.Τ. στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, η οποία εδώ και δυόμιση μήνες παραμένει αναπάντητη:

«“Ασυδοσία”; Ή ανεξέλεγκτη καταπάτηση δημόσιων χώρων από περίπτερα-περιπτεριούχους;

Παρακαλώ θα ήθελα διά της παρούσας ενημέρωσης να ενημερωθώ για το είδος, την έδρα και τους υπεύθυνους της αρμόδιας υπηρεσίας, για τον έλεγχο των χώρων που καταλαμβάνουν τα περίπτερα στο Δήμο μας.

Ώστε να είναι δυνατή μια αρχική και με στοιχεία (φωτογραφίες κ.λπ.) καταγγελία, για την ασύδοτη και χωρίς έλεγχο επέκταση και κατάληψη χώρων πεζοδρομίων και δρόμων, από περίπτερα και περιπτεριούχους του Δήμου μας.

Εν αναμονή της απάντησής σας.

Γ.Τ.»

Διαβάστε τι καταγγέλλει στο «Μένουμε Χολαργό» ο Γ.Τ.:

«Μια ενημέρωση-ερώτηση που εστάλη με e-mail στο Δήμο Χολαργού-Παπάγου στις 26/2/18, χωρίς καμία απάντηση. Μετά την προφορική ενημέρωση Δημοτικού Συμβούλου, έμαθα ότι υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αστυνομία. Αποτέλεσμα προφανώς ουδέν, εδώ και δυόμιση μήνες.

Ωχαδερφισμός, αδιαφορία, ασυδοσία κ.λπ. σε μέγιστο βαθμό από τους περισσότερους περιπτεριούχους, με ύφος καρδιναλίου. Εκτός αν είναι ειδική κατηγορία δημοτών, που δεν κάνει να τους στενοχωρούμε.

Γ.Τ.»

Ετικέτες , ,