Εγκατέλειψαν όχημα μπροστά σε θέση parking!

Μία καταγγελία που χρήζει διερεύνησης και από την ίδια την Ελληνική Αστυνομία κατέφτασε πρόσφατα στο «Μένουμε Χολαργό».

Εγκατάλειψη ΙΧ αυτοκινήτου χωρίς πινακίδες, μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί είχαμε την περασμένη εβδομάδα στην οδό Σαλαμίνος στο Χολαργό, στο τμήμα μεταξύ Σαρανταπόρου και Ξανθίππου. Η σχετική καταγγελία κατέφτασε την Παρασκευή (11/5) στο μεγαλύτερο ενημερωτικό Μέσο της πόλης και μέχρι σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, το όχημα παραμένει αμετακίνητο στο σημείο.

Το οξύμωρο της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός πως το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε μπροστά στη γκαραζόπορτα ιδιωτικής κατοικίας, κάτι που ευλόγως επισημαίνει και η Χ.Π. στην καταγγελία της στο «Μένουμε Χολαργό».

Όπου και να είχε παρατηθεί, ωστόσο, θα επρόκειτο και πάλι για παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου, από τη στιγμή που το όχημα δεν διαθέτει πινακίδες, άρα ο ιδιοκτήτης του δεν έχει πληρώσει τα σχετικά τέλη. Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά με αντίστοιχες περιπτώσεις εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων σε δημόσιες θέσεις στάθμευσης, τα οποία όμως διαθέτουν πινακίδες.

Επειδή το «Μένουμε Χολαργό» έχει παραλάβει από αναγνώστες-κατοίκους το τελευταίο διάστημα αρκετές φωτογραφικές καταγγελίες από εγκαταλειμμένα οχήματα με πινακίδες σε διάφορες γειτονιές της πόλης, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως εφόσον ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή βρίσκεται μακροχρόνια, αλλά κατέχοντας πινακίδες, σταθμευμένο/η σε κάποιο δρόμο, τότε είτε ο ιδιοκτήτης πληρώνει μεν τα τέλη αλλά δεν το μετακινεί, είτε όντως, για οποιονδήποτε λόγο, το έχει εγκαταλείψει οριστικά.

Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να καλείται ο Δήμος, ο οποίος με την ειδική ειδοποίηση δίνει τη σχετική διορία στον ιδιοκτήτη, προκειμένου εκείνος να πράξει τα δέοντα. Εκτός κι αν πρόκειται για κλεμμένο όχημα, οπότε ένας τυπικός έλεγχος από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα δύναται να δώσει την πιο σαφή απάντηση.

Ακολουθούν τα όσα ανέφερε η Χ.Π. στην πρόσφατη (11/5) καταγγελία της στο «Μένουμε Χολαργό»:

«Καλημέρα σας!

Σας στέλνω φωτογραφία από τη Σαλαμίνος. Χθες (10/5) παράτησαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε θέση parking!

Ο Δήμος πού είναι;

Χωρίς άλλα σχόλια!

Χ.Π.».

Ετικέτες , ,