ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ: Ξηλώνουν την... πίστα της Περικλέους (pics)

Περικλέους (μεταξύ Κατσιμπίρη-Ελ. Βενιζέλου)
Την ώρα που ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, καμαρώνει για τις πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις-μισές δουλειές σε Αναστάσεως, Πεντέλης (8ης Μεραρχίας) και Κορυτσάς, όπου για άγνωστους λόγους ασφαλτοστρώθηκαν οι μισοί δρόμοι και τα υπόλοιπα κομμάτια αφέθηκαν στη... μοίρα τους, στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται μεταξύ άλλων και το ξήλωμα της Περικλέους, από το ύψος του εμπορικού κέντρου έως την Ελ. Βενιζέλου.

Η Περικλέους δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς τη γνωρίζει και ο πλέον αδαής Χολαργιώτης. Πρόκειται για τον κεντρικότερο δρόμο και τη βασικότερη είσοδο-έξοδο της πόλης, ο οποίος διαθέτει οδόστρωμα... μοκέτα, που θυμίζει πίστα, σε αμφότερα τα ρεύματα ανόδου-καθόδου.

Κι όμως, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Τζίνα Αρβανίτη και η αρμόδια Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, Χριστίνα Βασσάλου, έκριναν πως η Περικλέους πρέπει να ξηλωθεί και να ασφαλτοστρωθεί ξανά. Έτσι, χωρίς κάποια ιδιαίτερη αιτιολογία. Όπως ακριβώς επιλέγεται γενικά ποιοι δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν και ποια πεζοδρόμια θα ανακατασκευαστούν. Χωρίς εξηγήσεις, χωρίς λογοδοσία.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΔΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΙΡΗ: Στις αμέτρητες ασφαλτοστρώσεις επί Νικολάου, την περίοδο 2006-2010, η Κατσιμπίρη είχε ασφαλτοστρωθεί σχεδόν στο σύνολό της, με εξαίρεση τα τμήματα μεταξύ Φανερωμένης-Βεντούρη, Περικλέους-Αετιδέων και Αετιδέων-Υμηττού. Πρόσφατα, η ΕΥΔΑΠ έκανε... μαντάρα τα «φρέσκα» τμήματα της Κατσιμπίρη, μεταξύ Υμηττού-Σαρανταπόρου, Σαρανταπόρου-Αγ. Ι. Θεολόγου, Αγ. Ι. Θεολόγου-Ξανθίππου και Ξανθίππου-Αναστάσεως.

Η Δημοτική Αρχή, λοιπόν, σπεύδει να ασφαλτοστρώσει ξανά, για δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία, τα ήδη φτιαγμένα την περίοδο 2006-2010 τμήματα της Κατσιμπίρη, αδιαφορώντας ξανά για εκείνα τα τμήματα της εν λόγω οδού που παραμένουν επί δεκαετίες άφτιαχτα και σε εμφανώς άσχημη κατάσταση. Την ίδια ώρα, που σπεύδει να ασφαλτοστρώσει την... Περικλέους!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Περικλέους (μεταξύ Ελ. Βενιζέλου-Κατσιμπίρη)
Κατσιμπίρη (μεταξύ Αετιδέων-Υμηττού)
Κατσιμπίρη (μεταξύ Αγ. Ι. Θεολόγου-Ξανθίππου)
Πεντέλης (8ης Μεραρχίας)
Πεντέλης (8ης Μεραρχίας)

Ετικέτες , , ,