«Μάγεψε» το κοινό η Εύα Κονδύλη (vid, pics)

Κατάμεστο το Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού για την Παπαγιώτισσα υψίφωνο, σε μια νύχτα γεμάτη μουσική και τραγούδι.

Στην όμορφη εκδήλωση της Τετάρτης (2/5) την Εύα Κονδύλη συνόδεψε στο πιάνο η καταξιωμένη σολίστ και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μαιάνδριου Ωδείου Χολαργού, Παρή Παπαδοπούλου.

Λίγα λόγια για τις δύο καλλιτέχνιδες:

Εύα Κονδύλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μονωδία στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με τη Γιολάντα Ντι Τάσσο, καθώς και πιάνο και ανώτερα θεωρητικά. Συγχρόνως, πήρε και πτυχίο αρμονίας.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι με το Γεώργιο Ζερβάνο, στο Σύχρονο Ωδείο Αθηνών, όπου και πήρε δίπλωμα μονωδίας. Επίσης, έλαβε Diploma of Licentiateship from London College of Music και Diploma of fellowship FLCM from London College of Music.

Έχει εμφανιστεί σε βραδιά όπερας, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, στο Θέατρο Ακροπόλ, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Βουλευτικό Ναυπλίου και έχει ηχογραφήσει έργα Ελλήνων συνθετών στο Ινστιτούτο Goethe.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει συνθέτες όπως οι Riccardo, Broschi, Handel, Vivaldi Rosina από τον Κουρέα της Σεβίλλης, Carmen, Santuzza από την Cavalleria Rusticana, Guilletta από τα παραμύθια του Hoffman, Ελληνική Οπερέτα των Σακελλαρίδη και Χατζηαποστόλου Musical των Leonard Bernstein, Gershwin καθώς και Kurt Weill, Astor Piazzolla, Χρήστο Χαιρόπουλο, Κώστα Γιαννίδη, Μάνο Χατζηδάκη.

Από το 2004 δίδαξε μονωδία στο Μαιάνδριο Ωδείο και στο Εθνικό Ωδείο Παπάγου και από το 2017 συνεργάζεται και διδάσκει μονωδία και φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής. Είναι μέλος του Σωματείου Μελοδράματος Οπερέτας.

Παρή Παπαδοπούλου

Είναι σολίστ, καθηγήτρια πιάνου-ανώτερων θεωρητικών και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μαιάνδριου Ωδείου στο Χολαργό.

Έχει μια καταξιωμένη καριέρα στην παιδαγωγική του πιάνου, καθώς διδάσκει για περισσότερα από 25 χρόνια και πολλοί από τους μαθητές της έχουν διακριθεί και διαγράφουν ήδη μια επιτυχημένη μουσική σταδιοδρομία.

Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Αποφοίτησε με δίπλωμα σολίστ πιάνου, καθώς και με πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Ανάμεσα στους καθηγητές της υπήρξε η πιανίστρια Λίτσια Καλαφάτη. Με υποτροφία από τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής στο Λονδίνο συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, υπό την επίβλεψη του G. Pratley, στη μουσική δωματίου και με τους V. Latarche και G. Humprhrey στο σόλο πιάνο.

Αποφοίτησε από τη Royal Academy of Music με δίπλωμα στη διδασκαλία του πιάνου (L.R AM) και με δίπλωμα ανώτερων μεταπτυχιακών σπουδών (Diploma of Advanced Studies), με ειδίκευση στη μουσική δωματίου και στη συνοδεία πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε masterclasses για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου, με τους G. Back, J. Streets, F. Wibaut, B. Giurranna, C Benson, J Seiger, I. Cooper και άλλους.

Η Παρή Παπαδοπούλου έχει συνεργαστεί με πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες, έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, την Οξφόρδη, το Μπέρμιγχαμ, το Κέιμπριτζ και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Καλοκαιρινής Μουσικής Wraysbary, το Φεστιβάλ Stansted Viola, το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, Αφιέρωμα στο Ντμίτρι Σοστακόβιτς, το «Art in Music» στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος κ.ά.


Ετικέτες , ,