Το πιο... Κουφό Σαββατοκύριακο

Απροσδόκητο φινάλε στη συνεργασία ΑΕ Χολαργού-Στέργιου Κουφού | Σε αναζήτηση νέου τεχνικού η ανδρική ομάδα μπάσκετ της πόλης

Αν και η είδηση που επισκίασε όλες τις άλλες το Σαββατοκύριακο (9-10/6) που παρήλθε, τόσο στο χώρο του μπάσκετ όσο και γενικότερα, δεν ήταν άλλη από το θάνατο του μεγαλύτερου παράγοντα που ανέδειξε διαχρονικά ο ελληνικός αθλητισμός, του Παύλου Γιαννακόπουλου, ωστόσο στα πιο... δικά μας το εν λόγω Σαββατοκύριακο χαρακτηρίστηκε ως το πιο... Κουφό Σαββατοκύριακο της χρονιάς.

Και αυτό διότι από το βράδυ της Παρασκευής (8/6) άρχισαν δειλά-δειλά να εξαπλώνονται οι πρώτες φήμες περί «διαζυγίου» Χολαργού-Κουφού, μέχρι που αυτές επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΑΕΧ.

Μια είδηση που ξάφνιασε όλους όσοι ασχολούνται με τα αθλητικά δρώμενα της γειτονιάς μας, καθώς θεωρείτο σχεδόν βέβαιο πως ο Χολαργιώτης αρχιτέκτονας της παρθενικής ανόδου της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της πόλης μας στην Α1 θα ήταν και εκείνος που θα την οδηγούσε στα πρώτα της βήματα στα... μεγάλα σαλόνια.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν θα γίνει πράξη, με τον αγαπητό σε όλους Στέργιο Κουφό να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Χολαργού, με τους δευτεραθλητές της Α2 να αναζητούν πλέον το νέο προπονητή του συλλόγου.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕΧ την Κυριακή (10/6):

«Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας του με τον Στέργιο Κουφό.

Ο Coach επέστρεψε στο σπίτι του, τον Ιανουάριο του 2017, με στόχο να οδηγήσει τον ΧΟΛΑΡΓΟ σε ήρεμα νερά… Ως καλός “καπετάνιος” που είναι, τα κατάφερε.

Δεκαέξι μήνες αργότερα, έζησε με την ομάδα της καρδιάς του, ιστορικές στιγμές, μέρες χαράς και περηφάνιας, οδηγώντας τον ΧΟΛΑΡΓΟ για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Basket League.

Σήμερα, δεν θα πούμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…

Ευχαριστούμε τον Στέργιο Κουφό για την σπουδαία συνεισφορά του στην πραγματοποίηση του ονείρου.

Του ευχόμαστε, μέσα από την καρδιά μας, να έχει υγεία και κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του».

Αναφορικά με το χαμό του «πατριάρχη» της πιο πετυχημένης ομάδας που ανέδειξε στην ιστορία του ο ελληνικός αθλητισμός (μπασκετικός Παναθηναϊκός) και ιδρυτή της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της χώρας (ΒΙΑΝΕΞ), από την ΑΕ Χολαργού ανέφεραν:

«Η ΑΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και τα πιο θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου είναι τεράστια για το μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και φυσικά για την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».


Φωτογραφίες από την κοπή της βασιλόπιτας του 2006 από τον τότε ΚΟ Χολαργού, νυν ΑΕ Χολαργού, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου, με τιμώμενους καλεσμένους τους αείμνηστους Παύλο Γιαννακόπουλο και Φαίδωνα Ματθαίου και τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Ετικέτες ,