Ο Νίκος Σιδέρης μιλάει για την κατάθλιψη

Με θέμα «Ο μαύρος ήλιος της κατάθλιψης - Πηγές και αντιμετώπιση», ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» αναλύει την Παρασκευή (15/6) στο Δημαρχείο όλα όσα περιστρέφονται γύρω από τη νόσο του 21ου αιώνα.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
Πηγές και αντιμετώπιση

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και ο κ. Νικόλαος Σιδέρης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Ο ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ - Πηγές και αντιμετώπιση», την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού.

Η κατάθλιψη θεωρείται η νόσος του 21ου αιώνα. Στη χώρα μας, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο βυθίζονται στην παγωνιά και την ακινησία του μαύρου ήλιου της.

Ποιες είναι οι πηγές της κατάθλιψης; Ποιοι είναι οι βιολογικοί και ψυχολογικοί μηχανισμοί της; Με ποιον τρόπο μπορούμε να επέμβουμε; Πώς θεραπεύεται η κατάθλιψη; Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Αυτά τα θέματα αναλύει ο κ. Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός», με τρόπο απλό, κατανοητό στον καθένα και άμεσα εφαρμόσιμο στη ζωή μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Σιδέρης έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με το οποίο το Ινστιτούτο Γαληνός, παρέχει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς. Όσοι ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα αυτό του Δήμου μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Πρόνοιας, στο τηλέφωνο 210 6545623 (κα Κοπανέζου).

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Ετικέτες , , ,