Κατεδαφίστηκε το πρώην Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου

Στην ιστορία πέρασε το διώροφο κτίσμα της οδού Πίνδου που στέγασε για δεκαετίες το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής των στρατηγών.

Οι τίτλοι του τέλους για το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου είχαν πέσει εδώ και ένα χρόνο, όταν ο... Καλλικράτης της Αστυνομίας ένωσε και τα ΑΤ Χολαργού και Παπάγου, με το ενοποιημένο Τμήμα να εγκαθίσταται πλέον μόνιμα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Χολαργού, στον αριθμό 54 της οδού Υμηττού.

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 έπεσαν οι τίτλοι του τέλους και για το ίδιο το κτίσμα της οδού Πίνδου 19, με την κατεδάφισή του να θέτει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το χώρο που στέγασε για δεκαετίες ολόκληρες τη λεγόμενη Αστυνομία Παπάγου.

Στο εν λόγω διώροφο κτίριο της κηπούπολης του Δήμου μας εγκαταστάθηκε αρχικά ο τότε Αστυνομικός Σταθμός Καισαριανής, για να μετατραπεί στο μετέπειτα Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου με τη δημιουργία του ομώνυμου οικισμού λίγα χρόνια αργότερα.

Με την ενοποίηση των ΑΤ Χολαργού-Παπάγου το 2017 το κτίσμα της οδού Πίνδου έμεινε... ορφανό, με την κατεδάφισή του ένα χρόνο αργότερα να σηματοδοτεί στον ίδιο χώρο την ανέγερση σύγχρονων διαμερισμάτων.

Ετικέτες , ,