Τελέστηκε το μνημόσυνο των πεσόντων της Κορέας (pics)

Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ελλήνων του Πολέμου της Κορέας τελέστηκε τη Δευτέρα (25/6) στο Μνημείο Πεσόντων των Ελλήνων στρατιωτών της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.

Στην τελετή κατέθεσαν στεφάνι ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Λιμ Σουσούκ, εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ελένη Αυλωνίτου, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων της Αεροπορίας, Υποπτέραρχος ε.α. Δημήτρης Λαζάρου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Βετεράνων Πολεμιστών, Στυλιανός Δράκος, εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και ο βετεράνος πολεμιστής από την Κρήτη κ. Τσικανδυλάκης.

Η συγκεκριμένη τελετή διοργανώνεται κάθε χρόνο εις μνήμην της θυσίας των Ελλήνων στρατιωτών, αλλά και προς τιμήν των βετεράνων πολεμιστών, με την Πρεσβεία της Κορέας να στέλνει το μήνυμα ότι κυβέρνηση και λαός της Δημοκρατίας της Κορέας δεν λησμονούν την ιστορία του εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας στον Πόλεμο της Κορέας, καθώς και τη θυσία τους στο βωμό της ελευθερίας.

Το δικό του Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση εξέδωσε και ο Κώστας Τίγκας, με τον αρχηγό της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης να αναφέρει:

Εορτασμός για την επέτειο των 68 χρόνων από την αποστολή του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε στο Ηρώο των Ελλήνων βετεράνων, στου Παπάγου, παρουσία του Πρέσβη της Νότιας Κορέας, η επέτειος των 68 χρόνων από την αποστολή του Εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας στην Κορέα.

Όπως είναι γνωστό το Εκστρατευτικό Σώμα που απεστάλη μετά από απόφαση του ΟΗΕ, για να προστατεύσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Νοτίου Κορέας, κράτους μέλους του Οργανισμού, αποτελείτο από Τάγμα συνολικής δύναμης 1.000 ανδρών και σμήνος αεροπορίας 67 ατόμων και 7 αεροσκάφη C – 47 (Ντακότα).

Στην εκδήλωση παρέστη ο Κώστας Τίγκας, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο οποίος μετά το τέλος της εκδήλωσης συνεχάρη τον Πρόεδρο των Ελλήνων Βετεράνων Αντιστράτηγο ε.α. Δράκο Στυλιανό για την αρτιότητα της διοργάνωσης της τελετής και δήλωσε σχετικά: “Σήμερα τιμούμε την ηρωική δράση του Εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας που προκάλεσε το θαυμασμό των συμμάχων και έκανε υπερήφανους τους Έλληνες. Είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε όσους πολέμησαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας”.

Κώστας Τίγκας

Ετικέτες