Στην κορυφή του «Posidonia Cup 2018» οι Χολαργιώτες Ναυτοπρόσκοποι!

Πρώτη η «Ναυσιθόη» και δεύτερος ο «Απηλιώτης» στο «Posidonia Cup 2018», με τις 6κωπες λέμβους του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού να κάνουν το 1-2 στον αγώνα παραδοσιακών σκαφών της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια».

Το «Posidonia Cup» διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2002 (ανά διετία) από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια» και συμμετέχουν σε αυτό οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες στον κόσμο.

Τα ναυτοπροσκοπικά σκάφη «Άγιος Νικόλαος», 10κωπη λέμβος του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, «Απηλιώτης» και «Ναυσιθόη», 6κωπες λέμβοι του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού, συμμετείχαν με αξιώσεις στον αγώνα των παραδοσιακών σκαφών, με τη «Ναυσιθόη» να κερδίζει την πρώτη θέση της κατηγορίας, ακολουθούμενη από τον «Απηλιώτη» στη δεύτερη και τον «Άγιο Νικόλαο» στην τρίτη, στον αγώνα που έγινε την περασμένη Παρασκευή (1/6).

Το πλήρωμα της «Ναυσιθόης», με κυβερνήτη την Έφορο Ναυτοπροσκόπων ΠΕ Ανατολικής Αττικής Δήμητρα Λαδά και μαζί της τη Φωτεινή Γεωργάκη (επίσης κυβερνήτη του ΣΕΠ), τη Μαρία-Αθηνά Αντύπα, την Κατερίνα Καλλία και την Άννα Λάγια, παρευρέθηκε στην τελετή απονομών του αγώνα μαζί με τον Αρχηγό του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χολαργού και κυβερνήτη του Απηλιώτη, Παύλο Κανέτη, όπου τιμήθηκαν με το κύπελλο της πρώτης θέσης στην κατηγορία.

Η παρουσία ναυτοπροσκοπικών σκαφών ανάμεσα σε 60 υπερσύγχρονα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, σε αυτή την τόσο σημαντική έκθεση για τη Ναυτιλία, απέδειξε για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης που διακρίνει τους Ναυτοπροσκόπους, το σεβασμό στο υδάτινο στοιχείο και την αγάπη μας στην παραδοσιακή ναυτική τέχνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χαρακτηρίσει τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη», ενώ ο νηογνώμων LLOYD'S REGISTER έχει αναγνωρίσει τους Έλληνες Προσκόπους ως «Lloyd's Register Approved Training Provider» (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd's Register).

Επόμενο ραντεβού στο «Spestses Classic Yacht Regatta 2018».

Ετικέτες ,