Ο Χολαργός τρέχει με... 1 Gbps!

Οπτικές ίνες στο σπίτι και ταχύτητες πρόσβασης έως και 1 Gbps από τον ΟΤΕ, με το Χολαργό να αποτελεί μία από τις 6 περιοχές της χώρας στις οποίες εγκαταστάθηκε ήδη σύνδεση FTTH (Fiber to the Home).

Την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης FTTH (Fiber to the Home), οπτικής ίνας δηλαδή στο σπίτι, ανακοίνωσε την Τρίτη (10/7) ο Όμιλος ΟΤΕ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο.

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αφού χαρακτήρισε την εταιρεία του ως «την εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα», αναφέρθηκε στην επένδυση €2 δισ. του Ομίλου προκειμένου να φέρει συνδέσεις FTTH σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το 2022. Τα τελευταία έξι χρόνια ο ΟΤΕ έχει προχωρήσει σε επενδύσεις €6 δισ. έχοντας το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα με μήκος 43.000 χλμ, ενώ με βάση το νέο πλάνο που ανακοινώθηκε στα τέλη Μαρτίου, θα υπάρξουν νέες επενδύσεις ύψους και πάλι €2 δισ.

Mέχρι  το τέλος του 2019, το πρόγραμμα Cosmote Fiber To the Home αναμένεται να καλύπτει 150.000 νοικοκυριά και εταιρείες σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Μέχρι το τέλους του 2018, συνδέσεις FTTH θα υποστηρίζονται σε τέσσερις περιοχές των Αθηνών και συγκεκριμένα στο Χολαργό, την Αγία Παρασκευή, το Παλαιό Φάληρο και το αστικό κέντρο του διοικητικού μεγάρου του ΟΤΕ καθώς και σε δύο περιοχές της Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά και το Βυζάντιο. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών μπορούν να αποκτήσουν το κουπόνι επιδότησης των €360 μέσω της πλατφόρμας Supergast Broadband, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας sfbb.gr.

Μέσα από την ιστοσελίδα και το δίκτυο καταστημάτων της, η Cosmote παρέχει συνδέσεις 100 και 200Mbps, στο download με το upload να ορίζεται στα 10 και 20Mbps αντίστοιχα. Μάλιστα στο ζωντανό demo κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιτεύχθηκαν ταχύτητες που ξεπέρασαν το 1Gbps και στο upload και στο download, ταχύτητες οι οποίες θα διατεθούν στο μέλλον.

Ετικέτες