Ψηφίζουν Δήμαρχο σε 10 μήνες Χολαργιώτες και Παπαγιώτες

Οριστικά το Μάιο -και όχι τον Οκτώβριο- του 2019 οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές | Αντίστροφη μέτρηση σε όλα τα στρατόπεδα των νυν και... υπό σύσταση δημοτικών συνδυασμών

Με μία ακόμη κωλοτούμπα (στην κωλοτούμπα) από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία αρχικά είχε μεταφέρει τις Δημοτικές Εκλογές του 2019 από τον προβλεπόμενο Μάιο στον αυθαίρετο Οκτώβριο, επεκτείνοντας αντισυνταγματικά και άνευ σοβαρού λόγου την τρέχουσα θητεία των αιρετών, το βράδυ της Τρίτης (10/7) και με εντολή Μαξίμου είχαμε την οριστική αυτή τη φορά επαναφορά των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Μάιο, το μήνα δηλαδή που είχαν πραγματοποιηθεί και οι τελευταίες Δημοτικές Εκλογές πίσω στο 2014.

Έτσι, στις 26 Μαΐου 2019 οι Χολαργιώτες και οι Παπαγιώτες θα κληθούν να ψηφίσουν για νέο Δήμαρχο, νέους Δημοτικούς Συμβούλους, νέο Περιφερειάρχη και νέους Περιφερειακούς Συμβούλους, για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής, ενώ την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και οι Ευρωεκλογές, όπως ήταν έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένο. Μία εβδομάδα αργότερα, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ο β’ γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και θα προκύψει και ο νέος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, μεταξύ των συνδυασμών που θα έχουν καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις την α’ Κυριακή.

Αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για Αποστολόπουλο, Τίγκα, παράταξη ΣΥΡΙΖΑ (πιθανός επικεφαλής Νικήτας Κανάκης), παράταξη ΚΚΕ (πιθανότερος επικεφαλής Γιώργος Ρεμούνδος), παράταξη ΠΑΣΟΚ (πιθανότατος επικεφαλής Θανάσης Βαλυράκης), παράταξη Παπαγιωτών υπό τις... ευλογίες Ξύδη (επικρατέστερος υποψήφιος Νίκος Κουκής) και τη μεγάλη δεξιά και υπό σύσταση παράταξη του Χολαργού, με αρχηγό όπως όλα δείχνουν το γνωστό Χολαργιώτη και πρώην Αντιδήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρη Τούτουζα.

Ετικέτες ,