Το πρόγραμμα εορτασμού του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης

Στη δημοσιότητα δόθηκε την Παρασκευή (27/7) από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού το πλήρες πρόγραμμα της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης για το 2018.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης 22 Αυγούστου, με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Συμεών. Στις 21:00 θα ακολουθήσει η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας και της Ιερής Εικόνας της Φανερωμένης στους δρόμους του Χολαργού.

Η πομπή, υπό τη συνοδεία φιλαρμονικής, θα κατηφορίσει την οδό Φανερωμένης, στρίβοντας δεξιά στη λεωφόρο Μεσογείων, για να επιστρέψει στη συνέχεια στο Ναό μέσω των οδών Πυθαγόρα (με την καθιερωμένη δέηση έξω από το Metropolitan General), Χίου και Βουτσινά. Μετά το πέρας της λιτανείας θα τελεστεί η Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και αμέσως μετά (23:00) η Ιερή Αγρυπνία, μέχρι τη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Την κυριώνυμο ημέρα (Πέμπτη 23/8, 07:00), στον Όρθρο και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο καθηγητής της ιστορικής Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και υπεύθυνος των δύο Ιερών Ναών της σε Χαλάνδρι και Αθήνα, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διαυλείας, κ. Αλέξιος. Το απόγευμα (19:00), τέλος, θα τελεστεί ο Πανηγυρικός μεθέορτος Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, καθώς και η Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ιερού Ναού, τόσο την Τετάρτη 22, όσο και την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018.

Ετικέτες ,