Έρχονται κι άλλοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

Διαβάστε σε ποια σημεία του Χολαργού και του Παπάγου θα τοποθετηθούν οι καινούργιοι υπόγειοι κάδοι περισυλλογής απορριμμάτων.

Ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Παπάγου-Χολαργού, Θανάση Αυγουρόπουλο:

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός στον Τομέα Καθαριότητας
Εγκατάσταση νέων υπόγειων κάδων απορριμμάτων

Πιστοί στην προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και την διατήρηση της πόλη μας όπως της αξίζει - μια πόλη καθαρή & όμορφη - συνεχίζουμε με νέες τοποθετήσεις υπόγειων κάδων απορριμμάτων.

Πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε την εγκατάσταση των υπόγειων κάδων απορριμμάτων τοποθετώντας έξι απ΄αυτούς σε τρία διαφορετικά σημεία του Χολαργού (Κεραμεικού & Περικλέους τρείς κάδοι, Φανερωμένης & Μεσογείων δύο κάδοι, 25ης Μαρτίου & Αναστάσεως ένας κάδος).

Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε νέα σύμβαση με τον ανάδοχο, που προέκυψε κατόπιν σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την άμεση εγκατάσταση εννέα ακόμη υπόγειων κάδων απορριμμάτων.

Οι θέσεις επιλέχθηκαν από το Τμήμα Καθαριότητας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου (ΠΕΚΑΠΡΑ), ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων που συλλέγονται καθημερινά, καθώς και σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Αναμφισβήτητα η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων, των οποίων η χωρητικότητα είναι τριπλάσια των υπέργειων, θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών, αφού δεν θα παρατηρούνται τα συνήθη προβλήματα, όπως δυσοσμία και σκουπίδια έξω από τους κάδους.

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι θα εγκατασταθούν:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ

Τέλος ενημερώνουμε πως:

α) Πριν δέκα ημέρες παραλάβαμε 300 νέους υπέργειους κάδους απορριμμάτων και θα αντικαταστήσουμε σταδιακά όσους έχουν προβλήματα,

β) Για το 2019 έχουμε προγραμματίσει την εγκατάσταση ακόμη και άλλων υπόγειων κάδων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε περιοχές του Δήμου μας με μεγάλη παραγωγή απορριμμάτων,

γ) Το 2016 προμηθευτήκαμε ένα σύγχρονο μηχανοκίνητο σάρωθρο,

δ) Πριν ένα χρόνο προμηθευτήκαμε δύο απορριμματοφόρα

ε) Σε λίγες ημέρες παραλαμβάνουμε ακόμη ένα νέο απορριμματοφόρο.

Ως Διοίκηση του Δήμου εκτιμούμε πως οι συγκεκριμένες προμήθειες είναι πολύ σημαντικές επενδύσεις και αποδεικνύουμε στην πράξη πως η Καθαριότητα για μας είναι η πρώτη και κορυφαία προτεραιότητα προς όφελος των συνδημοτών μας.

Θανάσης Αυγουρόπουλος
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,
Καθαριότητας & Ανακύκλωσης
Παπάγου-Χολαργού

Ετικέτες , ,