Απάντησε ο Τίγκας για το πεζοδρόμιο της Β. Μελά

Θέση για την κατ’ εξακολούθηση παράνομη στάθμευση στο πεζοδρόμιο της Β. Μελά, έξω ακριβώς από το Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών & ΑμΕΑ στον οποίο και προεδρεύει, πήρε μετά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες στο «Μένουμε Χολαργό» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος, Κώστας Τίγκας.

Ο Παπαγιώτης αρχηγός της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης αναφέρει:


Απάντηση στην ανάρτηση του blog «Μένουμε Χολαργό»
για την παράνομη στάθμευση επί της Β. Μελά 1 – Χολαργός

Αγαπητέ κ. Χάλκο,

Διάβασα με πολύ προσοχή την ανάρτηση στο blog “Μένουμε Χολαργό” με τον τίτλο «Να κλαις ή να γελάς» και η οποία αναφέρεται σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι ζούμε ή εργαζόμαστε στην οδό    Β. Μελά 1 στο Χολαργό• το παράνομο δηλαδή παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο.

Καταρχάς, θα ήθελα να σας εκφράσω την πάγια άποψη μου ότι είναι εξαιρετικά σημαντική και μάλιστα δείγμα πολιτισμού, η συνεχής και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στα πεζοδρόμια, ιδιαίτερα δε των ατόμων μειωμένης κινητικότητας.

Με αφορμή λοιπόν τη σχετική ανάρτηση και με την ιδιότητα μου ως Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών & ΑμΕΑ θα ήθελα να τονίσω ότι το παράνομο παρκάρισμα ειδικά όταν είναι κοντά στην είσοδο πεζών και αυτοκινήτων του Συνδέσμου, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών, των γονιών αλλά και των επισκεπτών. Επειδή λοιπόν έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία το συγκεκριμένο ζήτημα θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις ενέργειες του Συνδέσμου επί του σοβαρού αυτού θέματος:

α. Καθημερινά υπάρχει υπάλληλος μας, που υποδεικνύει και παρακαλεί τους οδηγούς που θέλουν να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο της Β. Μελά να μην το πράξουν γιατί εμποδίζουν. Η αλήθεια είναι, ότι εκτός από την ευγένεια και την κοινή λογική ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έχει άλλο μέσο (ούτε και αρμοδιότητα) ώστε να πείσει τους οδηγούς να μην παρκάρουν παρανόμως. Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι  φορές που αγνοούν τις υποδείξεις του.

β. Πάρα πολλές φορές τοποθετούμε εγγύς των παραπάνω εισόδων πλαστικούς κώνους για να αποτρέψουμε τη στάθμευση. Αυτό το μέτρο είναι αρκετά αποτελεσματικό αλλά πάλι υπάρχουν φορές που ασυνείδητοι συμπολίτες μας αδιαφορούν και μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να κλέψουν και τους κώνους.

γ. Όταν το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα έντονο - υπάρχουν φορές που δεν μπορούν να εξέλθουν από τις εγκαταστάσεις μας τα λεωφορεία του Συνδέσμου που μεταφέρουν τα παιδιά στα σπίτια τους - έχουμε αναγκαστεί να καλέσουμε τη Δημοτική Αστυνομία ώστε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, αυτό το μέτρο το αποφεύγουμε όσο μπορούμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι στις εποχές που ζούμε ένα πρόστιμο της τάξεως των 80 ευρώ είναι ιδιαίτερα υπολογίσιμο για όλους.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που αναδείξατε ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής μας, και να σας διαβεβαιώσω ότι και ως Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ αλλά και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κοινωνικά απαράδεκτη συμπεριφορά.

Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω έντονα με τον παντελώς άδικο χαρακτηρισμό «Ο Λαλίστατος και υπερευαίσθητος….». Ειδικότερα:

α. Η υπερευαισθησία μου για την ποιότητα και την κατάσταση των πεζοδρομίων είναι πραγματική, συνεχής και εντονότατη και το έχω αποδείξει στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά.

β. Το θέμα της παράνομης στάθμευσης επί του πεζοδρομίου επηρεάζει την προσβασιμότητα που όπως θα γνωρίζετε είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα που άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητά ζωής των κατοίκων, και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο μελετάται από εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες μας και σύντομα θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για ολόκληρο τον Δήμο Παπάγου - Χολαργού.

Παρακαλώ για τη δημοσίευση της επιστολής μου αυτής και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Κώστας Τίγκας

Ετικέτες , , ,