Μεσίστιες οι σημαίες σε Χολαργό και Παπάγου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων από Δήμο και ΔΑΠΑΧΟ | Οριστική ακύρωση του Φεστιβάλ

Με τους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά της Δευτέρας (23/7) στην Ανατολική Αττική να έχουν ξεπεράσει τους 70, τα λόγια (και οι αναρτήσεις) περιττεύουν. Μόνο παρήγορο, η αυθόρμητη και χωρίς προηγούμενο αλληλεγγύη μεταξύ όλων των Ελλήνων, κάθε πολιτικής, ιδεολογικής ή και αθλητικής προέλευσης.

Μέσα στη βουβαμάρα που από το πρωί (24/7) επικρατεί στη γειτονιά μας αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού και η ΔΑΠΑΧΟ ανακοίνωσαν ήδη τρόπους οργανωμένης στήριξης των πληγέντων, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, στο πρώην Δημαρχείο Παπάγου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και στο Πυροφυλάκιο που βρίσκεται δίπλα από την πύλη του Κοιμητηρίου Παπάγου.

Παράλληλα, όλες οι υπόλοιπες παραστάσεις του α’ μέρους του 24ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, έως το τέλος Ιουλίου, ακυρώνονται, σε ένδειξη πένθους και σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, κάτι που υποδηλώνουν και οι μεσίστιες σημαίες σε όλες τις δημοτικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά τα Δελτία Τύπου Δήμου και ΔΑΠΑΧΟ, στα οποία παρέχονται όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για την έμπρακτη στήριξη στους κατοίκους του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου

Η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν χθες την Αττική, καθώς και τη βαθιά της οδύνη για τις καταστροφές και τις απώλειες περιουσιών στις πληγείσες περιοχές.

Θρηνούμε για τα θύματα της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες στιγμές.

Ως ένδειξη πένθους οι σημαίες στην πόλη μας θα κυματίζουν μεσίστιες και θα ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού έως και το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας προς τους πληγέντες από τις χθεσινές φονικές πυρκαγιές και τα θερμά συλλυπητήριά μας για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Προκειμένου ως Δήμος να συνδράμουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και αναμένουμε οδηγίες τους για κάθε βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε, καθώς και για τα είδη που χρειάζονται.

Μια αρχική λίστα ειδών πρώτης ανάγκης είναι:

Τα σημεία συγκέντρωσης βοήθειας στο Δήμο μας είναι τα κάτωθι:

Για κάθε περαιτέρω ενημέρωση-συνεργασία για τη στήριξη των συνανθρώπων μας μπορείτε να καλείτε στα εξής τηλέφωνα:

ΔΑΠΑΧΟ
Στήριξη στους πληγέντες - Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Η ΔΑΠΑΧΟ, στην προσπάθειά της να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί στην Ανατολική Αττική, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, όπως:

Σημείο συγκέντρωσης ορίζεται το Πυροφυλάκιο της ΔΑΠΑΧΟ, έξωθεν του Κοιμητηρίου Παπάγου και ώρες 10:00 με 21:00.

Ετικέτες