Καταψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού

Ψήφισμα κατά της πρόσφατης συμφωνίας για την επίλυση του Σκοπιανού εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Το ψήφισμα που η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου έφερε εν τέλει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (4/7) καταψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ, Γιώργος Ρεμούνδος και η Δημοτική Σύμβουλος της «Κοινωνίας Δημοτών», Χριστίνα Πολυκαλά.

Πέρα από τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, εντύπωση προκάλεσε η δυναμική παρέμβαση του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου Χολαργού με το ΚΚΕ, Δημήτρη Λαζαρίδη, ο οποίος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας ντροπή το γεγονός να μιλάμε για μακεδονικό ζήτημα, τη στιγμή που το όλο θέμα είναι σκοπιανό και μόνο.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με το παρόν ψήφισμα, εκφράζει την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αποδίδει στους πολίτες των Σκοπίων μακεδονική ιθαγένεια, αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, ενώ παράλληλα, με το άρθρο 7, αναγνωρίζει πολλαπλές ερμηνείες για τους όρους “Μακεδόνας” και “Μακεδονία”, παραχαράσσοντας βάναυσα την Ιστορία.

Επιπλέον, με τη συμφωνία των Πρεσπών, αποδίδεται στη γείτονα χώρα η ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”, που τροφοδοτεί την αλυτρωτική στάση που το κράτος των Σκοπίων έχει εδώ και χρόνια απέναντι στην πατρίδα μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού καλεί όλους τους Έλληνες σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας και αξιώνει από την ελληνική Βουλή να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ετικέτες ,