Και εγένετο ΣΚΑ Χολαργού-Παπάγου

Καλωσορίζουμε στην πόλη έναν νέο στιβικό αθλητικό σύλλογο, τον Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού Χολαργού-Παπάγου.

Με πρώτο προπονητή και μπροστάρη του συλλόγου τον γνωστό Χολαργιώτη τεχνικό στίβου και μέχρι πρότινος βασικό στέλεχος του ΓΑΣ Χολαργού, Σίμο Μπαρδή, ο ΣΚΑ Χολαργού-Παπάγου έρχεται να ταράξει τα ήρεμα στιβικά νερά στην πόλη, σπάζοντας ουσιαστικά ένα μονοπώλιο (ΓΑΣΧ) δεκαετιών στην περιοχή.


Με έτος ίδρυσης -στα χαρτιά- το 2017 και ενεργοποίησης το 2018, ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού, ως σαρξ εκ της σαρκός του ΓΑΣΧ, έρχεται να βάλει δύσκολα, τόσο στον ίδιο τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο όσο και στη Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου.



Από τη μία η παντοκρατορία του ΓΑΣΧ τίθεται πια εν αμφιβόλω, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ήδη περισσότερες από 70 οικογένειες αθλητών οδεύουν προς ΣΚΑ μεριά, από την άλλη η διοίκηση Αποστολόπουλου, για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους, καλείται να τηρήσει τις δέουσες ισορροπίες, μη μπορώντας ωστόσο να κρύψει την προτίμησή της προς την «πελατεία» του σαφώς πολυπληθέστερου και ιστορικότερου ΓΑΣΧ.

Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα τόσο στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Ιουλίου, όταν ο ΣΚΑ κατηγόρησε γραπτώς τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, Δημήτρη Οικονόμου, για πολιτικά συμφέροντα πίσω από την απόφασή του να χορηγήσει στον νεοϊδρυθέντα σύλλογο μόνο πρωινές ώρες προπόνησης στο «Μαρκ Μαρσώ», όσο και τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, με τον ΔΟΠΑΠ να αδειάζει ουσιαστικά τον ΣΚΑ για το πρόγραμμα προπονήσεων που ο τελευταίος δημοσιοποίησε.


Το «Μένουμε Χολαργό» έλαβε και δημοσιεύει τα επίσημα Δελτία Τύπου από ΣΚΑ και ΔΟΠΑΠ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Χολαργού-Παπάγου (ΣΚΑ Χολαργού-Παπάγου) ιδρύθηκε το 2017 από 21 μέλη – δημότες του Παπάγου-Χολαργού με κοινό σκοπό και φιλοσοφία την προώθηση των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι και του υγιεινού τρόπου ζωής σε μικρούς και μεγάλους μέσα από τον κλασικό αθλητισμό. Ο Σύλλογός μας αγκαλιάστηκε άμεσα από τις δημοτικές αρχές και τους δημότες, από γονείς, παλιούς και νέους αθλητές της πόλης μας, υποστηρίζοντάς τον με περισσότερες από 100 προεγγραφές ήδη. Ο Δήμος και τα αρμόδια όργανα (ΔΟΠΑΠ) έχουν προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες και διαβεβαιώσεις ώστε ο Σύλλογος να μπορέσει να αναπτυχθεί.

Το εύρος των δραστηριοτήτων του ΣΚΑ Χολαργού-Παπάγου καλύπτει αθλητικές ακαδημίες όλων των ηλικιακών κατηγοριών για τα αγωνίσματα του στίβου καθώς και εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα ενηλίκων. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων με θέμα τη διατροφή, προπονητικές τακτικές κ.ά. με στόχο την επιμόρφωση αλλά και την ψυχική και πνευματική καλλιέργεια και την σωματική ευεξία των αθλητών και των φίλων του αθλητισμού.

Έχουμε την τιμή και τη χαρά η προπονητική ομάδα να αποτελείται από τους κ.κ. Λειβαδά Αλέξανδρο και Γιόχαν Κορνέλιος Σμίτζ και από τον κ. Σίμο Μπαρδή. Ο κ. Μπαρδής αποτελεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κλασικού αθλητισμού του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, καθώς ανδρώθηκε αθλητικά στο Χολαργό, ενώ τα τελευταία 14 έτη υπηρετεί την πόλη μας ως προπονητής, έχοντας αναδείξει πολυάριθμους αθλητές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι προπονήσεις των αθλητών του ΣΚΑ Χολαργού-Παπάγου ξεκινάνε στο νεόδμητο, υψηλών προδιαγραφών Στάδιο Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου, ενώ το αγωνιστικό τμήμα θα προπονείται στο Δημοτικό Στάδιο «Μαρκ Μαρσώ» στο Χολαργό. Για το ωρολόγιο πρόγραμμα των προπονήσεων, τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες για τον Σύλλογό μας, επισκεφτείτε το επίσημο σάιτ του συλλόγου (www.ska-hp.gr).

Ραντεβού στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00, στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου για την πρώτη μας προπόνηση!

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ανακοίνωση ΔΟΠΑΠ
για τη χρήση δημοτικών αθλητικών χώρων

Αγαπητοί συμπολίτες, επειδή τις τελευταίες ημέρες ο ΔΟΠΑΠ ενημερώθηκε πως αθλητικοί Σύλλογοι χωρίς έγκριση και συμφωνία με τον Οργανισμό έχουν ανακοινώσει πρόγραμμα δεσμεύσεων δημοτικών αθλητικών χώρων, σας ενημερώνουμε προς αποφυγή παραπλάνησής σας ότι ο ΔΟΠΑΠ ουδεμία γνώση και ευθύνη φέρει για τις ανακοινώσεις αυτές.

Σε κάθε περίπτωση η δέσμευση δημοτικών αθλητικών χώρων από ιδιωτικούς συλλόγους απαιτεί την έγκριση του ΔΟΠΑΠ.

Ετικέτες ,