Το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού

Το «Μένουμε Χολαργό» σας προσφέρει πρώτο, όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του κορυφαίου πολιτιστικού event στο Δήμο | Χατζηγιάννης, Βανδή, Πλούταρχος καθώς και το σύνολο του κορυφαίου καστ ηθοποιίας της χώρας για μία ακόμη χρονιά στη γειτονιά μας

Λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Δήμου του προγράμματος του 24ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού, το μεγαλύτερο ενημερωτικό Μέσο της περιοχής σας προσφέρει για μία ακόμη χρονιά πρώτο το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών βραδιών στο Κηποθέατρο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάποιες παραστάσεις ενδέχεται να προστεθούν την τελευταία στιγμή, όπως και κάποιες άλλες να αναβληθούν ή και να ακυρωθούν. Το «Μένουμε Χολαργό» θα είναι όπως πάντα εδώ και θα σας ενημερώνει εγκαίρως για οποιαδήποτε τροποποίηση του προγράμματος.


Τρίτη 19 Ιουνίου (21:00)

Το Πρώτο μας Πάρτυ

Το Πρώτο μας Πάρτυ ανανεώνεται και ξεκινάει την καλοκαιρινή του περιοδεία! Η παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 2 χρόνια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα τώρα και σε καλοκαιρινή περιοδεία ξεκινώντας με την έναρξη του 24ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού στις 19 Ιουνίου!

Ο Μάκης Δελαπόρτας αφηγείται και ταξιδεύει το κοινό σε εκείνα τα αγαπημένα χρόνια που ένα πικ-απ, μερικά σαραπεντάρια και λίγο βερμούτ ήταν αρκετά για στηθεί ένα πραγματικό πάρτυ σε «Μια εποχή που οι καρδιές δεν ήταν τόσο μόνες να ζουν και να ερωτεύονται μέσα από οθόνες…».

Ανάμεσα στους θρυλικούς τραγουδιστές που καθόρισαν μια ολόκληρη εποχή, όπως ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης, ο Λάκης Τζορντανέλλι προστίθεται η μοναδική Σοφία Βόσσου!

Μαζί τους συμμετέχουν ο Δημήτρη Κοργιαλάς,η  Εβελίνα Νικόλιζα και η Τίνα Αλεξοπούλου ξαναζωντανεύοντας το «Πρώτο μας Πάρτυ» και την υπέροχη ατμόσφαιρα των 60ς και 70ς! Τότε που κάποιο «Τρελοκόριτσο» με μίνι-ζιπ, έφερνε «Τρικυμία» στην καρδιά ενός «Καζανόβα» της εποχής!

Μια μουσική παράσταση με υπέροχες εικόνες, μελωδίες, κείμενα, χορευτές, εντυπωσιακά σκηνικά και φώτα, εμπλουτισμένη με 150 κοστούμια! Ένα πραγματικό υπερθέαμα που ξεσηκώνει τους θεατές μικρούς και μεγάλους και τους παρασύρει για πολύ χορό με τραγούδια που δεν χαράχτηκαν ανεξίτηλα μόνο στα πυκνά αυλάκια των παλιών βινυλίων, αλλά και στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Μια παράσταση που προσφέρει πραγματικά μεγάλη νοσταλγία στους θεατές όπου κι αν έχει παρουσιαστεί, οι οποίοι συγκινούνταιβαθιά βλέποντα ξανά τα είδωλα της εποχής τους και ακούγοντας τα τραγούδια της νιότης τους.

Διαχρονικά τραγούδια όπως: «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», «ο Αλέξης», «Σε συνάντησα στην πλαζ», «Mammy Blue», «Άνθρωπε αγάπα», «Η άνοιξη», «Χαμένα όνειρα», «Ο τρόπος», «Ξαφνικά  μ’ αγαπάς», «Το κορίτσι του φίλου μου»,« Σαν ένα όνειρο», «I who have nothing», «Αγοράζω παλιά», «Αγόρι μου», «Μια σου λέξη», «A casa di Rene», «Τραμοντάνα»,  «Τζέκις Χαν» κ.α.

Στην παράσταση χορεύουν και τραγουδούν οι: Ασπασία Φραγκουλοπούλου, Ηλίας Ξένος, Παναγιώτης Πολίτης.

Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας
Κείμενα: Στέλιος Παπαδόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας
Μουσική διασκευή: Κλεάνθης Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Ουίλιαμς
Χορογραφίες: Αντώνης Βλάσσης
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Παραγωγός: Ιωάννης Τρουλλινός
Εταιρία Παραγωγής: LifeWorksProductions

Γενική είσοδος: 10 ευρώ


Πέμπτη 21 Ιουνίου (21:30)

Μιχάλης Χατζηγιάννης

Για δεύτερη σερί χρονιά, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιλέγει τη γειτονιά μας για την έναρξη της καλοκαιρινής του περιοδείας. Ανανεωμένος και πιο δυναμικός από ποτέ, ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης της νέας γενιάς έρχεται για ένα ξέφρενο πάρτι με τις μεγάλες του επιτυχίες, στην πρώτη του θερινή συναυλία για το καλοκαίρι του 2018.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός θα εμφανιστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στις 21:30, με αφορμή τη γιορτή της ευρωπαϊκής μουσικής, στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού.

Ένας απολαυστικός και μοναδικός Μιχάλης Χατζηγιάννης, σε μία εκπληκτική συναυλία, με τα πιο γνωστά και τρυφερά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες «σταθμούς» στην πορεία του, από την έκπληξη της πρώτης εποχής («Άγγιγμα Ψυχής», «Κρυφό Φιλί»), την εξωτερίκευση της εποχής των μεγάλων συναυλιών («Όλα ή Τίποτα», «Δε Φεύγω», «Χέρια Ψηλά», «Το Καλοκαίρι μου», «Πιο Πολύ», «Αν μου Τηλεφωνούσες» κ.ά.), μέχρι την εσωτερικότητα των «Ο Βυθός», «Το Πάρτι», «Σε Ποιον να Πω», «Μέσα Σου Βρίσκομαι» και την ανήσυχη εποχή του «Θα Χαθώ Πριν Φύγω».

Εξέχουσα θέση θα έχουν τα νέα τραγούδια του ολοκαίνουργιου δίσκου «Έρωτας Αγκάθι», σε σύμπραξη με την κορυφαία στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου: «Κοίτα Με», «Σε Ποιον Να Πω Το Σ’ Αγαπώ», το ομότιτλο και άλλα.

Ραντεβού και πάλι στο Κηποθέατρο Παπάγου, λοιπόν, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, για τη μεγάλη συναυλία-θεσμό του δημοφιλούς καλλιτέχνη, που θα μας χαρίσει πολλές μελωδικές όμορφες στιγμές και έντονη διάθεση για να υποδεχτούμε και φέτος «το καλοκαίρι μας».

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
15 €
γενική είσοδος

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
12 €
σε περιορισμένο αριθμό, για αγορές έως 31 Μαΐου ή μέχρι εξάντλησής τους

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

TICKET SERVICES
– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
– τηλεφωνικά: 2107234567
– online: www.ticketservices.gr

PUBLIC
– σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
– στο tickets.public.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
– Αναστάσεως 90, Τηλ. 2132027186-187
– Δευτέρα-Παρασκευή, 08:30-14:00

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΑΝΑΟΣ
– Μεσογείων 230, Χολαργός Τηλ. 2106528301
– Ημέρες και ώρες καταστημάτων

ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
– Οδός Κορυτσάς, 6η στάση Παπάγου
– Τηλ. 210 65 20 412


Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουνίου (21:00)

Αντιγόνη
του Σοφοκλή

Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια

Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Ερμηνεύουν:
Αθηνά Μαξίμου
Αιμίλιος Χειλάκης
Μιχάλης Σαράντης

Χορός:
Σωκράτης Πατσίκας
Παναγιώτης Κλίνης
Κρις Ραντάνοφ
Σμαράγδα Κάκκινου
Μαρία Τζάνη
Πάρις Θωμόπουλος
Τίτος Λίτινας
Άννα Λάκη

Γενική Είσοδος - Κανονικό
18€

Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, Παιδικό (έως 12)
14€


Κυριακή 24 Ιουνίου (21:00)

Xana Zoo 10 Χρόνια μαζί

Η Τερέζα, ο Παύλος και η Νίκη ανεβαίνουν στο Μαγικό χαλί του Xana ZOO και ταξιδεύουν σε όλη την Χοραλία. Πρώτος σταθμός η Ινδία για να συναντήσουν την Τίγρη που είναι «μπουρλότο και όλες ζηλεύουν το λυγερό κορμί της». Επόμενος σταθμός η Αφρική για να συναντήσουν την αγαπημένη τους Καμήλα και τον μαλλιαρό Γορίλα. Το ταξίδι δεν έχει τελειωμό!

Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Σάσσου, Πιερρόπουλος Παύλος, Νίκη Λάππα

Γενική Είσοδος: 7 ευρώ


Τετάρτη 27 & Πέμπτη 28 Ιουνίου (21:00)

Ηλέκτρα
του Ευριπίδη

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας τη δημιουργική παρουσία της στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, προγραμματίζει για το καλοκαίρι του 2018 την τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα».

Ένα πλάσμα βυθισμένο στο πένθος για το φόνο του πατέρα του είναι η «Ηλέκτρα». Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί την ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη με πρωταγωνίστρια τη Λένα Παπαληγούρα.

Για μια ακόμα φορά, ο Θέμης Μουμουλίδης καταπιάνεται με την «Ηλέκτρα», την τραγωδία του Ευριπίδη που πραγματεύεται τα πάθη των Ατρειδών. Αυτή τη φορά εμπιστεύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην άξια Λένα Παπαληγούρα, στον Νίκο Κουρή το ρόλο του Ορέστη, στη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου το ρόλο της Κλυταιμνήστρας και στο Χρήστο Χατζηπαναγιώτη το ρόλο του Παιδαγωγού στην καλοκαιρινή παράσταση που θα περιοδεύσει.

Η ενοχή, η εκδίκηση, η μεταμέλεια, ποτίζουν το έργο και τα ηθικά του τίθενται μοιάζουν και σήμερα, είκοσι πέντε αιώνες αργότερα, επίκαιρα και επιτακτικά. Ο Θέμης Μουμουλίδης χαρακτηρίζει το έργο ως ένα λυρικό θρίλερ και ρίχνει μια σύγχρονη ματιά στη σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες την «Ιφιγένεια» και την «Αντιγόνη».

Παίζουν ακόμα οι Γιάννης Νταλιάνης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Νίκος Αρβανίτης, Δανάη Επιθυμιάδη, Ελένη Ζαραφίδου κ.ά.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 (21:00)

Γοργόνες και μάγκες
του Γιάννη Δαλιανίδη

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

Το «Γοργόνες και Μάγκες», η υπερπαραγωγή της χρονιάς που αποθέωσε το αθηναϊκό κοινό, με δέκα υποψηφιότητες στα Θεατρικά Κορφιάτικα βραβεία 2017-18, θα περιοδεύσει σε ανοιχτά θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, ο Γιάννης Πλούταρχος ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης με ζωντανή ορχήστρα.

Το «Γοργόνες και Μάγκες» είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές της FINOS FILM, το πιο δημοφιλές και διαχρονικό ελληνικό μιούζικαλ, του μεγάλου δημιουργού Γιάννη Δαλιανίδη που άφησε εποχή με το ταλέντο του, τη χαρακτηριστική του γραφή και τη διαχρονική του ματιά, σε μουσική του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη και μαέστρου Μίμη Πλέσσα και στίχους του μεγάλου Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Μετά από χρόνια έγινε επετειακά για πρώτη φορά θεατρικό μιούζικαλ σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, ο οποίος έχει σφραγίσει τα τελευταία χρόνια την αθηναϊκή θεατρική σκηνή με πολλές εμπορικές επιτυχίες, στο Θέατρο «Broadway» σε μία λαμπερή υπερπαραγωγή με 32 ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές.

Με σεβασμό αντάξιο της ιστορίας του ελληνικού μιούζικαλ που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο, πλημμυρισμένο από τα τραγούδια «Θα Πιω Απόψε Το Φεγγάρι», «Άνοιξε Πέτρα», «Καμαρούλα Μια Σταλιά», «Ο Άντρας Που Θα Παντρευτώ», «Σε Βλέπω Στο Ποτήρι Μου», «Έχω Στενάχωρη Καρδιά» κ.ά. και τη ζωντανή εμφάνιση για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή του πλέον χαρισματικού και αγαπημένου σύγχρονου ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχου, η παράσταση δικαίως χαρακτηρίστηκε ως η παράσταση της χρονιάς τη χειμερινή σεζόν 2017-18.

Η μουσική διεύθυνση είναι του καταξιωμένου ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη.

Το θεατρικό μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες» λοιπόν, μετά την σαρωτική καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που γνώρισε, ετοιμάζει το καλοκαίρι τις βαλίτσες του και θα περιοδεύσει επιλεκτικά μόνο τον Ιούνιο, σε ανοιχτά θέατρα, σε Κύπρο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αίγιο, Πάτρα και Σαλαμίνα.

Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης, ο Τάσος Κωστής και στο ρόλο της αρχόντισσας η Όλγα Πολίτου.

Στο ρόλο του Παναγή μετά από πενήντα χρόνια, σε μία εμφάνιση σταθμό, ο Γιάννης Βογιατζής

Χορευτές (με αλφαβητική σειρά): Μάρκος Γιακουμόγλου, Ρομίνα Κοστέα, Έμιλυ Λούμπα, Κλέλια Μενελάου, Δαμιανός Μέτσο, Αθανάσιος Πισανίδης, Μαριφίλια Σκλαβούνου, Κωνσταντίνος Φρίγγας.

Διάρκεια: 2:50' ώρες, με διάλειμμα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Γενική Είσοδος: 23 €
ΑΜΕΑ, Φοιτητές και Άνεργοι: 17 €
Ειδική τιμή για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών: 12 €


Κυριακή 1 & Δευτέρα 2 Ιουλίου (21:00)

Μαντάμ Σουσού

Η υπερπαραγωγή των ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ που συνάρπασε το Αθηναϊκό κοινό, ξεκινά, ανανεωμένη, τη μεγάλη της καλοκαιρινή περιοδεία!

Η δημοφιλής, διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ, που στην φετινή θεατρική της επαναφορά από τις Θεατρικές Σκηνές με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ανέτρεψε τα δεδομένα του θεάματος της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας σε διάστημα τριών μηνών τα 110.000 εισιτήρια, επανέρχεται ανανεωμένη με μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Αθήνα και την Περιφέρεια.

Έχοντας μαγέψει το κοινό σε 80 sold out παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς, η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ σε σκηνοθεσία  Γιάννη Κακλέα και απόδοση κειμένου της Δήμητρας Παπαδόπουλου, ετοιμάζει βαλίτσες για να προσφέρει ακόμη περισσότερο γέλιο, ανατροπές και εκπλήξεις, κέφι, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και την υπέροχη μουσική της Μαρίζας Ρίζου, σε χιλιάδες θεατρόφιλους ανά την Ελλάδα.

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη.

Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν.

Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα;

Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι;

Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός;

Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας;

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η αγαπημένη Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία επέστρεψε στη σκηνή μετά από καιρό αποχής, για να ενσαρκώσει τη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά και ενθουσίασε το κοινό!

Την ηρωίδα έρχεται να σαγηνεύσει ο γοητευτικός Kώστας Σπυρόπουλος ως δαιμόνιος Μηνάς Καντακουζηνός, ενώ στο ρόλο του σταθερού , ευσυνείδητου αλλά φτωχού Παναγιωτάκη, ο μοναδικός Τάσος Χαλκιάς. Και οι δύο μεγάλοι ηθοποιοί συναντούν για πρώτη φορά στη σκηνή τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και η χημεία τους αναμένεται εκρηκτική. Μαζί τους 15 ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ ξεκίνησε σαν ευθυμογράφημα στο περιοδικό Οικογενειακός Θησαυρός το 1939, έγινε βιβλίο, νούμερο επιθεωρήσεων, θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία, εκπομπή στο ραδιόφωνο και δύο φορές τηλεοπτικό σήριαλ, πάντα με τεράστια επιτυχία.

Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς

Παίζουν (αλφαβητικά): Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός

Τραγούδι: Άρτεμις Ματαφιά

Συντελεστές:

Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία-Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης - Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος
Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Διεύθυνση Επικοινωνίας – Δημόσιες σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα, τηλ. 6942065888, mail: mdroutsa@gmail.com
Οργάνωση Περιοδείας: Χρόνος Δράσεις Πολιτισμού

Γενική Είσοδος:
22€

Προπώληση:
15€


Πέμπτη 5 Ιουλίου (21:00)

Πέτρες στις τσέπες του
της Μαρί Τζόουνς

Ύστερα από δύο χρόνια μεγάλης επιτυχίας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Κιβωτός και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, το Πέτρες στις τσέπες του επανέρχεται για 2 μοναδικές παραστάσεις στο Κηποθέατρο Παπάγου και στο Φεστιβάλ Πέτρας στην Πετρούπολη.

Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα.

Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου
Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Όλγα Μπρούμα
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύρμω Κεκέ
Παραγωγή: Θέατρο του Νέου Κόσμου

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Γενική Είσοδος - Κανονικό:
18€

Φοιτητικό, άνω των 65 ετών:
15€

Ανέργων, ΑμεΑ, Πολύτεκνοι, Παιδιά έως 18 ετών:
12€


Τετάρτη 11 Ιουλίου (21:00)

Χένσελ και Γκρέτελ
της Κάρμεν Ρουγγέρη

Για άλλη μια χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν στα παιδιά -και όχι μόνο- μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό.

Φέτος λοιπόν, το έργο ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, (διασκευασμένο σε ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα), αφού παίχτηκε με τεράστια επιτυχία όλο τον χειμώνα στην Αθήνα και αφού μάγεψε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία απο τις μεγαλύτερες περιοδείες του καλοκαιριού. Μιά περιοδεία που θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου και θα κρατήσει ως το τέλος του Σεπτέμβη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.

Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή, αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.

Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι. -Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας η μαμά. Ύστερα θυμωμένη φώναξε: ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω.

Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες. Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ. -Θα δείτε τι θα πάθετε! Απειλεί τότε εκείνος και εξαφανίζεται.

Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους. Τρεις καλές νεράιδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν μέχρι να έρθει το πρωί. Όταν ξυπνήσουν θα δουν μπροστά τους ένα καραμελόσπιτο. Ο φράχτης του είναι φτιαγμένος από παιδάκια-μπισκότα και ο κήπος του είναι γεμάτος λιχουδιές. Τα παιδιά χαρούμενα κόβουν κομμάτια από το παράξενο αυτό σπίτι και αρχίζουν να τρώνε.

Τότε, ξαφνικά ….ακούγεται μία φωνή. «Κρίτσι, κρίτσι, κρίτσι, ποιος τραγανάει το σπίτι;». Ποια είναι αυτή η φωνή που ακούστηκε; Ποιος είναι μέσα στο σπίτι;

Αυτό και άλλα πολλά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι σε όλη την Ελλάδα, σε μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς - τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.

Πληροφορίες: https://www.karmenrouggeri.gr

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση

Συντελεστές:

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρμεν Ρουγγέρη
ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χριστίνα Κουλουμπή
ΚΙΝΗΣΗ - ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Πέτρος Γάλλιας
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Αντώνης Δελαπόρτας
ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Ανδρέας Κουλουμπής
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Λαρίσα Ερεμέγιεβα
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αντώνης Παπαδάκης
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Έρρικα Αλαμάνου
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Κατερίνα Μπανασάκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: Νεκτάριος Κουρής

Διανομή:

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά):

Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Αλέξανδρος Μαράκης - Μπούρκας, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Διάρκεια παράστασης: 1:45, χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€


Πέμπτη 12 Ιουλίου (21:00)

Buenos Tangos, Romper El Piso
Το αληθινό αργεντίνικο τανγκό

10 χορευτές και 7 μουσικοί επί σκηνής μας ταξιδεύουν στη μαγεία του αυθεντικού αργεντίνικου tango

Η συναρπαστική χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills.

Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D 'Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla.

Οι κορυφαίοι χορευτές της «Compania Τangueros del Sur» συμπράττουν με το Tango Acropolis και αναβιώνουν την σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου για την μαγική χορευτική εξέλιξη του tango. Από τους Αφρικάνικους ρυθμούς και τα μουσικά ερεθίσματα των μεταναστών, γεννιέται η ανάγκη της αγκαλιάς, το πάθος για συντροφικότητα και έρωτα, σχέσεις που μετουσιώνονται επί σκηνής σε μουσική και χορό.

Το «Αληθινό tango» όπως χαρακτηρίστηκε από τους New York Times έχει συγκλονίσει και συγκινήσει τους θεατές παγκοσμίως. Από τις sold out παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και την περσινή επιτυχία στο Ηρώδειο, η μοναδική παράσταση που λατρεύτηκε από το ελληνικό κοινό, ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Με 10 κορυφαίους  Aργεντίνους χορευτές επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και με την συνοδεία επταμελούς ζωντανής ορχήστρας υπό την διεύθυνση του Ρώσου Μουσικού Ivan Talanin , οι λάτρεις του Αργεντινού χορού θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να απολαύσουν την πραγματική αίσθηση του tango και να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα.

Γενική Είσοδος - Κανονικό:
18€

Φοιτητικό, 65+
15€

Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑμεΑ, Παιδιά έως 18 ετών:
12€


Παρασκευή 13 Ιουλίου (21:00)

Μόλις χώρισα
των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών στην Αθήνα ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τι  μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν ένα  πάρτυ γενεθλίων κι  ένας  χωρισμός;  Πόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή;  Και τι ακολουθεί όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»;

Το έργο  του Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου που αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί με πρώτο ανέβασμα το 1998 και κινηματογραφική ταινία το 2008 περιοδεύει για πρώτη φορά  σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, σε μια νέα μοναδική εκδοχή!

Το «Μόλις Χώρισα» επανέρχεται πιο δυναμικό από ποτέ στην επικαιρότητα του σήμερα για να μας παρασύρει με τη δυνατή μουσική του, τις σπαρταριστές ατάκες και τους ευρηματικούς χαρακτήρες του. Ένα ξέφρενο πάρτυ κι ένας χωρισμός θα σημαδέψουν το θεατρικό καλοκαίρι  και οι θεατές θα συμμετάσχουν στο πιο in birthday party της φετινής σεζόν.

Η Τζόυς Ευείδη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Κώστας Κάππας, η Θωμαΐς Ανδρούτσου, η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Τριπόδης Χρήστος, η Ελίνα Μάλαμα, o Δημήτρης Ζωγραφάκης, ο Ανδρέας Βούλγαρης και ο Στρατής Νταλαγιώργος αποτελούν το τέλειο guest list για το πάρτυ της  χρονιάς, με γνωστά τραγούδια, όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει και γενέθλια, όπως  δεν τα έχουμε ξαναδεί.

Ηθοποιοί και  θεατές  τραγουδoύν, γελάνε και χορεύουν όλοι μαζί, αντιστέκονται στην καθημερινότητα  που ζούμε και αποδεικνύουν ότι η ζωή έχει χρώμα και ο χωρισμός θέλει καλοπέραση.

Μόλις Χώρισα, λοιπόν! Το πιο ωραίο πάρτυ  του καλοκαιριού!

Γενική Είσοδος - Προπώληση:
12€


Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιουλίου (21:00)

Αχαρνής
του Αριστοφάνη

Στους Αχαρνής, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα του Αριστοφάνη, πρωταγωνιστεί ο Δικαιόπολις, ένας ηλικιωμένος αγρότης που αγανακτισμένος από την αδράνεια της πόλης παρά τον πόλεμο που συνεχίζεται, αποφασίζει να αυτενεργήσει: στέλνει προσωπικό αγγελιοφόρο στους Σπαρτιάτες, προτείνοντάς τους να συνάψουν ειρήνη. Έτσι, αρχίζουν να τον καταδιώκουν και οι πολεμοχαρείς Αχαρνής, που θέλουν να εκδικηθούν τους Σπαρτιάτες, αλλά και ο αξιωματικός Λάμαχος, λίγο πριν αυτός φύγει για μία ακόμα μάχη. Θα καταφέρει να τους πείσει ο Δικαιόπολις για τα πλεονεκτήματα της ειρήνης;

Συντελεστές:
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος
Σκηνογραφία-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Artwork/Σχεδιασμός προγράμματος: Κάρολος Πορφύρης
Φωτογραφίες παράστασης: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Ταγαρη

Παίζουν:
Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Τάκης Παπαματθαίου.

Χορός (αλφαβητικά):
Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης

Γενική Είσοδος - Κανονικό:
20€

Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, Παιδικό (έως 12):
15€


Δευτέρα 16 Ιουλίου (21:00)

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Σε διασκευή-σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη

Μια μαγική ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2018, σε όλη την Ελλάδα, η θεατρική ομάδα για παιδιά, «μαγικές σβούρες». Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι το πιο πολυπαιγμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο και φέρνει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης, του αυθορμητισμού και της φαντασίας.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η Βασίλισσα των Ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο, όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ.

Παίζουν οκτώ εξαιρετικοί ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου, Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα.

Γενική Είσοδος - Κανονικό:
8€

Ανέργων:
6€


Τετάρτη 18 Ιουλίου (21:15)

Άγρια δύση

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών & η Create4art από τις 25 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι, περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα με την κωμωδία “Αγρια Δύση” του Θοδωρή Αθερίδη.

Μία κωμωδία Western με φόντο την Κρήτη, γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα.

Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή πολλή τρυφερότητα.

Πρωταγωνιστούν:

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Μπέσυ Μάλφα
Πηνελόπη Πλάκα
Τάσος Κονταράτος

Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα
Σκηνικά | Λία Ασβεστά
Μουσική | Γιώργος Χατζής
Κοστούμια | Ελένη Μπλέτσα
Μακιγιάζ |Σταυρούλα Σγούρου
Επικοινωνία |Αντζυ Νομικού

Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και της create4Art

Εισιτήρια από 10€


Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Ιουλίου (21:15)

Mamma Mia!
των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson

Απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

Το «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!» των ΑΒΒΑ, ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών σε ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται μετά από ειδική άδεια των δημιουργών στη «χώρα» του και... για πρώτη φορά, «μιλάει» ελληνικά!

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna, ερμηνεύει η Δέσποινα Βανδή, μπαίνοντας, για πρώτη φορά, στο χώρο του μιούζικαλ.

Το απολαυστικό μιούζικαλ που έσπασε ταμεία για 2 χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα σε περιοδεία από την 1η Ιουλίου 2018, σε ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα, σε μια υπερπαραγωγή από την εταιρεία «Θέαμα Ακροπόλ», με 30μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα, σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie, αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια... επί σκηνής!

Ταυτότητα παράστασης:

Μουσική – στίχοι: Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus
Κείμενο: Catherine Johnson
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική Διεύθυνση – Διδασκαλία Ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Φωνητική Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

Πρωταγωνιστούν:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Παίζουν:

Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη, Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα και η Θέμις Μαρσέλλου.

Ορχήστρα:

Διεύθυνση Ορχήστρας - Πιάνο: Ηλίας Καλούδης

Γιώργος Κονής, Νικόλας Wastor, Χρήστος Γκάτσος, Γιώργος Κατσαμάκης, Κώστας Αρσένης, Γιώργος Μούρτος

Παραγωγή: Θέαμα Ακροπόλ

Διάρκεια: 140'

ΚΑΝΟΝΙΚΟ:
26€

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΑΝΕΡΓΟΙ - ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ:
20€

ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ:
15€


Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου (21:00)

Βάτραχοι
του Αριστοφάνη

Οι επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου παρουσιάζουν μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους Βατράχους για την θερινή καλλιτεχνική περίοδο 2018, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Στους Βατράχους ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του…

• Πρέπει κανείς να μάθει τι είναι θάνατος, για να φέρει σε πέρας την ζωή του…
• Πρέπει να συνειδητοποιήσει η πόλις τις απουσίες της, για να είναι παρούσα ως πόλις…
• Πρέπει να καταβυθιστεί στον ξένο κόσμο του Άδη, για να κατακτήσει την ταυτότητά της…

Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή θα κατεβεί στον Άδη, για να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, αφού η Αθήνα δεν έχει πια έναν τουλάχιστον μεγάλο ποιητή. Το ταξίδι αυτό, αν και γίνεται μέσα στον επιβλητικό ζόφο του κόσμου των ψυχών, διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού.

Ο Διόνυσος δεν κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει στον κόσμο ούτε κάποιον παλιό-καλό πολιτικό ούτε κάποιον παλιό-καλό φιλόσοφο ή στρατηγό. Κατεβαίνει για να φέρει έναν δραματικό ποιητή. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει την χώρα από την παρακμή. Περίεργο πραγματικά, με τα δικά μας δεδομένα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Βοηθός σκηνοθέτις : Γιώτα Σερεμέτη
Σκηνικά – κοστούμια: ΤέληςΚαρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κίνηση: Σοφία Πάσχου
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σίλια Κόη
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Διανομή:

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης):

Λάκης Λαζόπουλος
Σοφία Φιλιππίδου
Δημήτρης Πιατάς
και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Μαζί τους οι:

Άννα Καλαϊτζίδου
Γιάννης Στεφόπουλος
Γιώργος Συμεωνίδης
Εριφύλη Στεφανίδου
Τάσος Δημητρόπουλος
Γιάννης Γιαννούλης
Δημήτρης Δρόσος
Ειρήνη Μπούνταλη
Φοίβος Συμεωνίδης
Χρήστος Κοντογεώργης
Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Μουσικοί – perfomers:

Σταμάτης Πασόπουλος
Christoph Blum

Στο χορό συμμετέχει όλος ο θίασος.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες, χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Φοιτητικό, ανέργων: 15 ευρώ


Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου (21:15)

Εκκλησιάζουσες
του Αριστοφάνη

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρου Ρήγα

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό... οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Ο Αριστοφάνης προτείνει την ισότητα, την οικονομική και ερωτική κοινοκτημοσύνη, εξαίρει τη δημοκρατία, προλαβαίνει το φεμινιστικό κίνημα κατά κάτι αιώνες, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικό σκηνικό με παρασκηνιακές δράσεις και επιβεβαιώνει ότι το χιούμορ και η κωμωδία είναι άρρηκτα δεμένα με την ευφυΐα, με τον πολιτισμό, με την εξέλιξη, με το ίδιο το DNA των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Την ίδια στιγμή στήνει στον τοίχο τους σ σύγχρονούς του Αθηναίους, καυτηριάζοντας ανελέητα τον άσχημό τους εαυτό, που τον θεωρεί υπεύθυνο για τα δεινά της φυλής.

Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές... παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018.

Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

Οι Εκκλησιάζουσες στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο... ανήκουν σε όλους. Και οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε...

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση Πολύβιος Δημητρακόπουλος
Διασκευή / Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ρήγας
Φωτισμοί Θέμης Μερτύρης
Σκηνικά Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια Έβελιν Σιούπη
Μουσική Διδασκαλία Λία Βίσσυ
Χορογραφίες Ιβάν Σβιτάιλο
Ενορχήστρωση Τραγουδιών Αποστόλης Στίκας
Κομμώσεις Τρύφωνας Σαμάρας by Bergmann Kord
Κοσμήματα Viki ‘s Workshop by Viki Dasouki
Βοηθός Σκηνοθέτη Αγνή Χιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη Αναστασία Μανιάτη
Φωτογραφίες παράστασης Τζοάννα Βρακά
Βοηθός χορογράφου Παλούκη Αρετή

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα στην ελληνική δημοτική μουσική παράδοση.

Διανομή

Πραξαγόρα: Αντώνης Λουδάρος
Βλέπυρος Μελέτης Ηλίας
Ευφροσύνη Δημήτρης Σταρόβας
Μελπομένη Σοφία Μουτίδου
Κέφαλος Ησαΐας Ματιάμπα
Χρέμης Χάρης Γρηγορόπουλος
Φιλόδωρος Ιβάν Σβιτάιλο
Πασιφάη Γιάννης Κρητικός
Μοσκόρφω Τάκης Βαμβακίδης
Αγλαΐα Κωνσταντίνος Ζαμπάρας
Νεοκλής Θανάσης Πατριαρχέας

Στον ρόλο του «Έλληνα» ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά)

Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.

Εισιτήρια από 12 ευρώ.


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου (21:00)

Ηλέκτρα
του Σοφοκλή

Η Ηλέκτρα, έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή, (γράφτηκε πιθανότητα το 412 ή 411π.Χ.), δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: την εκδίκηση της Ηλέκτρας και του Ορέστη για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Κεντρική μορφή του δράματος, η Ηλέκτρα, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της  παρακαλώντας τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, δρομολογεί  το έργο της τιμωρίας  που θα ολοκληρωθεί  με την πράξη του διπλού φόνου.

Γραμμένη μέσα στη δίνη του καταστροφικού Πελοποννησιακού πολέμου, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή φέρει έντονα τα σημάδια της «παθολογίας του πολέμου», μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους από τον θεϊκό λόγο στην ανθρώπινη πράξη.

Η Ηλέκτρα, πλάσμα απειλητικό και άγριο, «γεννά πολέμους».  Μετουσιώνει τον θρήνο σε όργανο εκδίκησης. Ο θρήνος αντί να κατευνάζει τον πόνο της, επιτείνει την παραφορά του.

Συντελεστές παράστασης

Γιώργος Χειμωνάς, Μετάφραση
Θάνος Παπακωνσταντίνου, Σκηνοθεσία
Νίκη Ψυχογιού, Σκηνικά - Κοστούμια
Χριστίνα Θανάσουλα, Φωτισμοί
Δημήτρης Σκύλλας, Μουσική
Χαρά Κότσαλη, Χορογραφία
Μελίνα Παιονίδου, Μουσική διδασκαλία

Διανομή ρόλων

Αλεξία Καλτσίκη, Ηλέκτρα
Μαρία Ναυπλιώτου, Κλυταιμνήστρα
Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ορέστης
Χρήστος Λούλης, Αίγισθος
Ελένη Μολέσκη, Χρυσόθεμις
Μάριος Παναγιώτου, Πυλάδης
Νίκος Χατζόπουλος, Παιδαγωγός

24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 90 ΤΗΛ 213 2027186-187 Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 08:30 - 14:00

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΑΝΑΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 230, ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΤΗΛ. 210 6528301 ημέρες και ώρες καταστημάτων.

ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΟΔΟΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ, 6Η ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΤΗΛ. 210 65 20 412,    ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 19:00.

Ετικέτες , , ,